Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 29 december 2006

Zaanstreek-Waterland, 29-12-2006

Met onder meer: nitraatbommen, valse oliebollenverkoper en inbraak

Verkeerscontrole

Purmerend, donderdag 28 december 2006, 16:55 uur.

De politie heeft op de Edisonweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden 26 bestuurders of passagiers bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet om hadden. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor niet tonen van het rijbewijs, telefoon in de hand tijdens het rijden, scherpe uitstekende delen aan het voertuig, meer personen vervoeren dan er zitplaatsen zijn en geen kentekenplaat voeren. Twintig bestuurders deden een blaasproef maar niemand had (te veel) gedronken.

Vrouw gewond na aanrijding

Zuidoostbeemster, donderdag 28 december 2006, 17:07 uur.

Een 81-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster is gewond geraakt bij een aanrijding op de Zuiderweg. Haar 82-jarige echtenoot reed met haar als passagier in een personenauto vanuit de richting van de Nekkerweg in de richting van de Vredenburghweg. Een aan de rechterzijde stilstaand busje van een 38-jarig man uit Ursem werd over het hoofd gezien waardoor een aanrijding volgde. Het dak van de personenauto werd door de brandweer verwijderd waarna de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Beide voertuigen zijn door bergingsauto's weggesleept.

Brand slooppand

Zaandam, donderdag 28 december 2006, 18:56 uur.

In een pand aan de Kalverringdijk, waarvoor een sloopvergunning is aangevraagd, is brand ontstaan. De politie trof een waarschijnlijk opengetrapte deur aan de achterzijde van het pand aan. De brandweer heeft de brand geblust en het pand werd met behulp van zwaar materieel direct gesloopt. De weg werd door de politie enige tijd afgesloten om de hulpdiensten ongestoord aan het werk te laten. Een ambulance kwam ter plaatse om een brandweerman te onderzoeken die zwaar door zijn enkel was gegaan.

Inbraak garagebedrijf

Zaandam, donderdag 28 december 2006, 22:35 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij de Ford garage op de Westzijde die vermoedelijk donderdagavond kort na tien uur moet heeft plaatsgevonden. Met een baksteen was een ruit naast de toegangsdeur ingeslagen. Binnen werd het luide alarm en het alarmlicht vernield. Diverse ruimten werden doorzocht en kasten en laden waren geopend. De bedrijfsleider gaat inventariseren wat er is verdwenen en Forensische Opsporing doet sporenonderzoek. Enkele uren na de inbraak werd het stil inbraakalarm weer geactiveerd. Agenten troffen in het pand een 38-jarige Zaandammer aan. Hij werd aangehouden en bleek goederen bij zich te hebben die uit een verderop geparkeerde auto waren gestolen. Om in de auto te komen was een ruit ingeslagen. De Zaandammer was een dag eerder al aangehouden na een inbraak in een pand aan de Westzijde waar hij een ruit had vernield en een verse betonvloer uitgebreid had belopen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Nitraatbommen

Purmerend, donderdag 28 december 2006, 22:05 uur.

Surveillerende agenten hebben op de Magneet een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden die in het bezit was van onder ander nitraatbommen. De agenten zagen een vuurtje en een groep jeugd ging er bij het zien van de politie vandoor. Na een korte achtervolging kon de 17-jarige worden gepakt. Hij had meerdere vuurpijlen, nitraatbommen en een fles benzine bij zich welke goederen in beslag werden genomen. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld. Er wordt nog bekeken of hij voor een HALT verwijzing in aanmerking komt.

Wildplasser

Purmerend, vrijdag 29 december 2006, 01:49 uur.

Een 21-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij op Venediën tegen een voordeur stond te wateren. De man had een grote fles met alcohol aangelengde frisdrank bij zich en kon zich niet legitimeren. Na onderzoek van zijn identiteit werd de man met enkele bekeuringen in vrijheid gesteld.

Valse oliebollenverkoper

Edam, vrijdag 29 december 2006, 12:15 uur.

De politie waarschuwt namens een bewoonster van de Pieter Claesstraat voor een valse oliebollenverkoper. Een man bood vier verpakte oliebollen aan voor 5 euro met een verhaaltje dat het was voor een nieuwe keuken voor een school (het ROC). Zij kocht de bollen voor het goede doel maar werd toch wat argwanend en ontdekte een bericht op het internet waarin de directeur van de school waarschuwde dat er helemaal geen actie gaande was voor een keuken. De oliebollenventer wordt omschreven als een jonge, lange, negroïde man met lang haar met rastavlechtjes.

Vuurwerk

Gehele regio Zaanstreek-Waterland

De politie heeft uit veel delen van de regio klachten gehad over te vroeg afgestoken vuurwerk. Tientallen jongeren werden door extra ingezette agenten ontdaan van hun vuurwerk en doorverwezen naar HALT voor het ondergaan van een straf. Meestal bestaat de straf bij vuurwerkovertredingen uit het opruimen van vuurwerkresten samen met de afdeling reiniging of de wijkbeheersdiensten van de gemeente. Oudere overtreders zullen meestal een bekeuring krijgen. Enkele duizenden stuks afgepakt vuurwerk worden na verzameling op de politiebureaus ter vernietiging afgevoerd.