Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda

BREDA, 29 december 2006

Kwekerij aangetroffen en ontruimd

BREDA: Op de zolder van een woning in de Olmstraat heeft de politie donderdagmorgen rond 09:30 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was in werking en er groeiden 282 plantjes. Essent stelde vast dat er ook met de stroom was geknoeid en constateerde dat er daardoor sprake was van een zeer brandgevaarlijke situatie. De 20-jarige bewoonster van de woning is aangehouden. Zij is verhoord en lopende het onderzoek weer in vrijheid gesteld. De kwekerij is ontruimd.

Vuurwerk klanten aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag om 17:50 uur in de Waterviolier twee Bredase jongens van 11 jaar aangehouden. De jongens waren vuurwerk aan het afsteken, terwijl dat volgens de wet nog niet is toegestaan. Ze worden doorverwezen naar HALT voor een taakstraf.

ZUNDERT: De politie heeft donderdagavond om 20:30 uur op de Markt een 13-jarige jongen uit Zundert aangehouden. Hij was vuurwerk aan het afsteken, terwijl dat volgens de wet nog niet is toegestaan. Hij zal worden doorverwezen naar HALT voor een taakstraf.

BREDA: Een 16-jarige Bredase jongen werd rond 18:15 uur aangehouden in de Paradijslaan. Hij was vuurwerk aan het afsteken, terwijl dat volgens de wet nog niet is toegestaan. Na verhoor is de jongen vrijgelaten.

BREDA: Een 32-jarige inwoner uit Teteringen werd om 19:45 uur aangehouden op het Erasmusplein. Hij was illegaal vuurwerk aan het afsteken. Ook trof de politie in de jas van de verdachte een busje pepperspray. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft donderdagavond om 23:30 uur op de Tuinzigtlaan een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bleek met teveel alcohol op zijn voertuig te besturen. Een test wees op een fikse waarde van 905 ug/l. De maximaal toegestane waarde is 220 ug/l. Dat auto rijden in dronken toestand geen goed idee is, bleek ook uit het feit dat de de man tegen een boom aan was gereden. De man had geen zichtbaar letsel opgelopen maar zijn voertuig en de boom waren zwaar gehavend. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen om 04:00 uur op de Tramsingel een 30-jarige inwoner van Geertruidenberg aangehouden. De man bleek met teveel alcohol op zijn voertuig te besturen. Een test wees op een waarde van 455 ug/l. De maximaal toegestane waarde is 220 ug/l. Tevens reed de man met een lekke band en bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden na rijden in gestolen voertuig.

BREDA: Op de Tilman Suysstraat heeft de politie vrijdagmorgen rond 00:15 uur een 37-jarige Bredase aangehouden. Ze wordt ervan verdacht rond te rijden in een gestolen en gevaarlijk beschadigd voertuig. Agenten kwamen de vrouw op het spoor toen zij het gehavende voertuig zagen rijden op de Nieuwe Kadijk. Even later troffen ze het voertuig aan op de voornoemde straat, rook kwam uit de motorkap. Het portier stond open en even verderop in de straat liep de verdachte. De politie vermoed dat, gezien de staat van het voertuig, de vrouw betrokken was bij een ongeval. Zij verklaarde niets met de auto te maken te hebben. Om uit te zoeken hoe het nu echt zit, is de vrouw na haar aanhouding in verzekering geplaatst.

Drukke uitgaansavond

BREDA: De politie en portiers van horecagelegenheden spreken van een drukke avond in het centrum van Breda. In alle straten in het centrum van Breda waren er mensen op de been. Sommige groepen waren tot grote verrassing van de politie en de portiers "om niets" zeer recalcitrant. Later op de avond onstond in zeer korte tijde meerdere aanhoudingen betreffende vechtpartijen en openlijke geweldplegingen. In totaal werden elf mensen aangehouden, waarvan vijf voor verstoring van de openbare orde, één voor een openstaand vonnis en een voor drugsgebruik.

Drie mannen (23, 25, 26) uit Bergen op Zoom werden om 04:30 uur aangehouden op de Visserstraat wegens openlijke geweldpleging. Door de mannen werd opzettelijk letsel toegebracht aan een 24-jarige inwoner van Breda. Aanleiding voor de geweldpleging is nog onbekend. De politie onderzoekt de zaak.

Een 36-jarige man uit Oosterhout was gedurende de avond door meerdere portiers opgemerkt als zeer recalcitrant. Hij werd in verschillende zaken geweigerd en ging in discussie met portiers. Vrienden van de man wisten hem tot bedaren te brengen. Maar toen de man politieagenten zag, vond hij het nodig hen te beledigen. De man werd hierop aangehouden. Dit gebeurde rond 04:00 uur op de Havermarkt. Toen de man op het politiebureau werd voorgeleid bij de hulpofficier van justitie beledigde en bedreigde hij deze politieman. Hierop werd hij in verzekering gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro