Gemeente Amsterdam



`Geef mij maar Amsterdam'

29 december 2006

De tentoonstelling 'Geef mij maar Amsterdam' in het Amsterdams Historisch Museum legt het verband tussen het Amsterdamse lied en de geschiedenis van de stad. De tentoonstelling is een groot succes: al bijna 50.000 mensen bekeken en beluisterden de vele beelden en opnamen en van Amsterdamse liedjes, uit en over de hoofdstad. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 18 maart 2007.

Je kunt luisteren naar smartlappen, levensliederen, cabaretliedjes en raps. Er is een nagebouwd café, een karaoke-ruimte en een Jordanese huiskamer. Bij het liedjesbord, een speciale stadsplattegrond, kan je via koptelefoons liedjes beluisteren die verbonden zijn aan een bepaalde locatie. Helden als Willy Alberti, Tante Leen, Johnny Jordaan, André Hazes, Lange Frans en Baas B en Osdorp Posse komen langs, maar ook veelbezongen plekken als de Dam, de Westertoren en de Jordaan.

Het Amsterdams Historisch Museum en de tentoonstelling Geef mij maar Amsterdam zijn in de kerstvakantie dagelijks geopend (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur), op 25 december en 1 januari is het museum gesloten.