Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (29/12)

TILBURG, 29 december 2006

Koperdieven op heterdaad gepakt

TILBURG: Twee mannen uit Amsterdam (49 jaar en 23 jaar) zijn op heterdaad opgepakt bij diefstal van koper bij het
waterzuiveringsbedrijf aan de Vloeiveldweg. Dat gebeurde in de nacht van donderdag 28 december op vrijdag 29 december. Rond 00.40 uur zag een beveiligingsmedewerker zag een hoeveelheid koper klaarliggen voor vervoer en waarschuwde meteen de politie. Omdat de daders zich nog vermoedelijk nog op het terrein bevonden zetten verschillende politie-eenheden de omgeving. Daarbij werden ook politiehonden ingezet. De actie leidde rond 01.00 uur tot de arrestatie van de twee verdachten, die overigens nog trachtten te ontkomen in een bestelauto. Uit de goederen die de politie aantrof maakt de politie op dat het gaat om goed voorbereide diefstal. Zo zijn er portofoons en een plattegrond van het terrein in beslag genomen. De daders zijn in verzekering gesteld.

Arrestaties na huiselijk geweld

TILBURG: Op donderdag 28 december 2006 omstreeks 19:55 uur kreeg de politie melding van een handgemeen op de Grubbenvorststraat. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige vrouw mishandeld was door haar 34-jarige vriend. De vrouw had zichtbare verwondingen, wat voor de politie reden was om de verdachte meteen in te rekenen. De man is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

TILBURG: In de nacht van donderdag 28 december op vrijdag 29 december werd ook een 39-jarige Tilburger gearresteerd op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Dat gebeurde om 03.45 uur. Kort daarvoor had zijn 34-jarige vrouw aangifte gedaan van mishandeling en aanranding. Het feit zou gebeurd zijn in bijzijn van hun tweeling (3 jaar). De 39-jarige is in voorlopige hechtenis genomen.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Agenten treden op tegen overlast vuurwerk

TILBURG: De vuurwerkverkoop voor de jaarwisseling van 2006/2007 startte dit jaar al op donderdag 28 december. Dit vanwege het feit dat oudejaarsdag op een zondag valt en er dus de
31^e december geen vuurwerk verkocht mag worden. Dit leidde donderdagavond 28 december tot circa vijftien meldingen van overlast bij de Tilburgse politie. Uiteraard ondernam de politie actie op de gedane meldingen:

Rond 19.00 uur pakken agenten twee minderjarigen (16 en 17 jaar) op die strijkers afsteken in de Troelstrastraat Beiden hadden een doos met 100 strijkers bij zich, wat in Nederland onder verboden vuurwerk valt. Strijkers zijn in Nederland verboden vanwege de grote knalkracht en omdat het onduidelijk is wanneer een strijker klapt. Aan zon strijker zit namelijk geen lont. Dit verboden vuurwerk wordt aangestreken, net als een lucifer en het is maar afwachten op welk moment de klap komt.

Tijdens voetsurveillance op het Stadhuisplein werd om 19.00 uur een 15-jarige jongen uit Deurne opgepakt omdat hij te vroeg vuurwerk afstak. Het ging 15 kanonslagen en 2 stuks siervuurwerk. Hij kreeg een verwijzing naar Bureau Halt.

Op het Dongepad werden om 20.40 uur drie jongemannen opgepakt (14, 19 en 26 jaar oud). Dit naar aanleiding van een harde klap en sterke rookontwikkeling. Ze moesten mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal is opgemaakt. Het bleek te gaan om een onjuist afgestoken vuurpijl.

In de Kapitein Rondairestraat sneuvelde om 19.15 uur een brievenbus. Onbekenden bliezen de brievenbus op met vuurwerk. De post was al veilig gesteld door een buurtbewoner.

Een 22-jarige inwoner van Tilburg kreeg proces-verbaal omdat hij vuurwerk aan het afsteken vanaf een platdak van een woning aan de Koopvaardijstraat. Zijn overige vuurwerk werd in beslag genomen. Dit gebeurde rond 20.30 uur.

Nog even de spelregels rond vuurwerk:


- Vuurwerk mag alleen verkocht worden door de officieel erkende verkooppunten.

- Invoer van vuurwerk vanuit het buitenland is niet toegestaan
- Het kopen van vuurwerk mag op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december.

- De minimumleeftijd om vuurwerk te kopen is 16 jaar.
- Een consument mag maximaal 10 kilogram kopen.

- Het afsteken van vuurwerk is toegestaan van zondag 31 december 2006 van 10.00 uur
(s-ochtends) tot maandag 1 januari 2007 uiterlijk 02.00 uur (-nachts)

- Afsteken mag niet in de buurt van bijv. ziekenhuis, bejaardencentrum, huisdieren en
groepen mensen.

Tilburgse politie pikt beledigingen niet

TILBURG: De politie arresteerde in de nacht van donderdag 28 december op vrijdag 29 december drie personen naar aanleiding van beledigingen. De beledigingen vonden plaats in het uitgaansleven van Tilburg, waar het biketeam van de Politie Midden en West Brabant toezicht uitoefende. Het gaat om drie afzonderlijke gevallen:


- 03.45 uur Juliana van Stolbergstraat: passerende agenten worden zonder aanleiding beledigd door een 40-jarige man uit Tilburg.
- 04.30 uur Paleisring: een 38-jarige dronken vrouw Tilburgse vrouw scheldt bij herhaling, zonder enige aanleiding, politieagenten uit.
-04.00 uur Paleisring: een 23-jarige Tilburg bemoeit zich hinderlijk met een arrestatie. Als hij weggestuurd wordt, begint het scheldwoorden te roepen.

Tegen alledrie de verdachten is proces-verbaal opgemaakt vanwege belediging van een ambtenaar in functie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer