Arriva


OR en directie Arriva bereiken akkoord over reparatievoorstel roosters

De ondernemingsraad (OR) en directie van vervoersmaatschappij Arriva hebben vrijdagmiddag een akkoord bereikt over een reparatievoorstel ten aanzien van de roosters in Zuid-Holland.

Afgelopen donderdag legden chauffeurs in die regio nog enkele uren het werk neer. Deze tijd werd door de chauffeurs gebruikt om te overleggen met de OR over de dienstroosters die per 1 januari ingaan.

De OR heeft nu met de directie afgesproken dat er in de komende drie maanden nieuwe roosters zullen worden gemaakt, die beter beantwoorden aan de wensen van de chauffeurs. Tot die tijd zal gereden worden volgens een reparatierooster. Een aangepaste versie van het rooster dat in de discussie van afgelopen periode centraal stond. In dit reparatierooster worden de nettopauzes gegarandeerd.

Arriva rijdt sinds 2003 in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Sinds 10 december 2006 verzorgt Arriva ook het treinvervoer op de Merwedelingelijn. Per 1 januari 2007 gaat de nieuwe busdienstregeling in de regio in. Arriva verzorgt vanaf die datum ook het stadsvervoer in Dordrecht.