2e persbericht van vrijdag 29 december 2006

Eindhoven, 29-12-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie onderzoekt vuurwerkhandel

De politie stelde aan de hand van een anonieme tip een onderzoek in naar de handel in vuurwerk, afkomstig uit België. Tijdens dit onderzoek werden donderdag twee verdachten aangehouden op een parkeerplaats aan de Bovenzijde in Eindhoven. Het gaat om een 37-jarige man uit Helmond en een 34-jarige man uit Maarheeze. De 37-jarige verdachte verkocht vuurwerk aan de 34-jarige verdachte. De 34-jarige man is donderdag na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 37-jarige man werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Uit het onderzoek kwamen nog acht verdachten naar voren, die het door de 37-jarige verdachte in België gekochte vuurwerk van hem afnamen. Het gaat om acht mannen variërend in leeftijd van 27 tot 45 jaar woonachtig in Brabant (Eindhoven, Helmond, Schijndel, Vught) en in Limburg (Hoensbroek, Ittervoort, Landgraaf, Maastricht). In totaal heeft de politie tijdens dit onderzoek 150 kilo vuurwerk in beslag genomen. Tegen de acht kopers w ordt een proces-verbaal opgemaakt. De 37-jarige verdachte is vrijdag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt eveneens een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeersongeval fietser en automobilist

Vrijdag rond 12.30 uur vond op de Sliffertsestraat een ongeval plaats tussen een 29-jarige automobilist uit Eindhoven en een 29-jarige fietser uit Eindhoven. De automobilist reed over de Sliffertsestraat en kwam vanuit de Zandbaars. Hij zag de fietser, die op de oversteekplaats de Sliffertsestraat overstak, over het hoofd. Het slachtoffer is met een beenbreuk opgenomen in het ziekenhuis.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor rijden zonder rijbewijs

De politie heeft vrijdagochtend rond 10.15 uur op de Indrelaan een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Agenten zagen de man kort daarvoor in zijn auto rijden over de Indrelaan. Toen de politie de Eindhovenaar controleerde bleek dat hij geen rijbewijs heeft. Ook was de auto van de man niet verzekerd. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

De politie heeft vrijdagochtend rond 5.30 uur een 40-jarige man uit Eindhoven aangehouden in zijn woning in Eindhoven Gestel. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 36-jarige vriendin uit Eindhoven mishandeld te hebben in zijn woning. De Eindhovenaar is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Someren: Inbraak in bedrijf

Vrijdagochtend tussen 5.00 en 6.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Laan Ten Roode. Aan de voorzijde werd een kanteldeur geopend. Uit het bedrijf werd een geldbedrag van ruim 1000 euro weggenomen.

Best: Computer gestolen uit bedrijf

Donderdagavond tussen 20.30 en 21.30 uur zijn in een bedrijf aan De Maas diverse goederen en geld gestolen. Weggenomen zijn onder meer een computer, een bankpas, postzegels, een GSM en een geldbedrag van enkele honderden euro's. Het is nog onbekend hoe de daders binnen zijn gekomen.