Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 332 HF
Datum: 21 december 2006

Provincie Fryslân verhuist in kerstvakantie

Vanaf dinsdag 2 januari werken de ambtenaren en bestuur van de Provincie Fryslân vanuit de tijdelijke huisvesting aan de Snekertrekweg 1 in Leeuwarden. In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw is het Provinsjehûs gesloten. In die periode worden de spullen van de ruim 900 medewerkers verhuisd.

Om alles op tijd over te krijgen, moet er hard gewerkt worden. Vanaf morgen tot en met vrijdag 29 december zijn de verhuizers van 7 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds in touw. Alleen op zondag en tijdens de Kerstdagen ligt de verhuizing stil.

Zestig verhuizers en tien verhuiswagens zijn nodig om de klus te klaren. In 180 ladingen wordt 3600 kubieke meter aan spullen verhuisd. Een dergelijke verhuisoperatie komt in Fryslân slechts eens in de twee jaar voor.

De verhuizing is extra moeilijk doordat de meubels niet allemaal meeverhuizen naar de nieuwe werkplek van medewerkers. Een deel van de medewerkers gaat namelijk innovatief werken en krijgt nieuw meubilair dat daarvoor geschikt is. De overige meubels worden van her en der uit de drie huidige gebouwen van de provincie bij elkaar gezocht om tegelijkertijd te worden vervoerd naar hun gezamenlijke nieuwe bestemming.

Bij de hoofdingangen van de drie huidige gebouwen worden bordessen gebouwd. Daardoor krijgen de ingangen dezelfde hoogte als de verhuiswagens, wat het verhuizen vergemakkelijkt.

De provincie doet er alles aan om de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken.


---- --