Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Wereldbeker vierspannen in Mechelen

28/12/2006

Mechelen/Hengelo, 28 december 2006
Op vrijdag 29 december en zaterdag 30 december wordt in het Belgische Mechelen de vijfde etappe verreden van de FEI Wereldbeker voor vierspannen. Willy Naessens, de sponsor van de Belgische vierspanrijder Gert Schrijvers, tekent dit jaar voor de financiële ondersteuning van de Wereldbeker in Mechelen.

Schrijvers heeft evenals zijn zilveren WK-teamgenoot Geert Debrauwer een wild card gekregen. De organisatie heeft de absolute indoor specialist Michael Freund de derde wild card toebedeeld, waar hij recht op had na zijn overwinning in Stuttgart. Het belooft een spannende strijd te worden, want Freund ontmoet in de Nekkerhal voor de tweede keer dit seizoen zijn indoor rivaal Ijsbrand Chardon. De twee menners kwamen elkaar al tegen tijdens de eerste wedstrijd in Hannover, maar toen schortte het nog aan de nodige routine bij de twee spannen. Inmiddels hebben beide heren er twee wedstrijden opzitten waarbij Freund er dus met de overwinning vandoor ging in Stuttgart en Chardon de eerste prijs wegsleepte in Genève. Nu deze indoor cracks hun ritme hebben hervonden, slijpen zij hun degens om de strijd met elkaar aan te binden in Mechelen. Naast hun Belgische collega's komt ook het Hongaarse trio Dobrovitz, Juhasz en Bardos aan start. Voor dit drietal is Mechelen al weer hun laatste Wereldbekerwedstrijd. Alleen Dobrovitz, die momenteel de tweede plaats bezet in de tussenstand, maakt een goede kans op een finaleplaats. Het acht deelnemers tellende veld wordt gecompleteerd door de Zwitser Werner Ulrich, die alles op alles zal zetten op zijn licht tegenvallende prestatie in Genève (vierde plaats) te verbeteren.

Op vrijdagmiddag 29 december staat om 14.30 uur de warming up op het programma. Zaterdag 30 december komen de vierspanrijders om 17.00 uur in de piste om Wereldbekerpunten te verdienen. Het parcours is in handen van de Duitse parcoursbouwer Falk Böhnisch.

Meer informatie:

www.worldcupdriving.com