NOVA

29-12-2006

Aanpak van eerwraak
Begin vorig jaar besteedde NOVA aandacht aan slachtoffers en nabestaanden van eerwraak. De politie Haaglanden kwam met een nieuwe methode om eerwraak beter te kunnen voorkomen. NOVA sprak met de Haagse politie en met slachtoffers van eerwraak en onderzoekt hoe succesvol de Haagse aanpak is. Bekijk hier alvast een fragment.

Executie Saddam Hoessein
Er wordt volop gespeculeerd over het tijdstip van executie van de Iraakse ex-dictator Saddam Hoessein. Het Iraakse ministerie van Justitie heeft vandaag laten weten dat hij niet voor 26 januari wordt geëxecuteerd. Amerikaanse functionarissen daarentegen suggereerden gisteren dat hij al binnen enkele dagen ter dood zou worden gebracht. In NOVA geeft Joost Hiltermann - verbonden aan de gezaghebbende denktank International Crisis Group - vanuit zijn woonplaats Amman zijn visie op de situatie.

Presentatie: Joost Karhof
(Onderwerpen onder voorbehoud)

Morgen in NOVA
NOVA's Top-5, voor sommigen een rots in de branding, voor anderen omstreden. Ook dit jaar hebben vijf toonaangevende analisten uit de financiële wereld hun favoriete aandelen-Top-5 voor het komende jaar samengesteld. In NOVA de uitslag van de top-5 van 2006 en weer een nieuwe top-5 voor 2007.

NB: NOVA begint vanavond om 22.35uur


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.30-23.02
Vrijdag: 22.35-22.55
Zaterdag: 22.12-22.33
Herhaling na middernacht