Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 28 december 2006

Zaanstreek-Waterland, 28-12-2006

Met: duikers in onderzoek overval, bekeuringen en brand woning

Rijbewijs kwijt ondanks waarschuwing

Zaandam, woensdag 27 december 2006, 19:58 uur.

De politie heeft het rijbewijs van een 57-jarige vrouw uit Amsterdam ingevorderd nadat zij was gewaarschuwd niet met drank op te gaan rijden. Een motoragent trof de vrouw op de parkeerplaats bij het Vijfhoekpark terwijl zij overgevend uit de auto hing. Omdat zij kennelijk teveel had gedronken kreeg zij van de agent een rijverbod aangezegd. Even later was de auto verdwenen. Bij haar woning werd de vrouw echter met haar auto onderschept en aangehouden. Zij blies ruim drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid en haar rijbewijs werd opgestuurd naar de officier van justitie. Na verhoor werd de Amsterdamse in vrijheid gesteld.

Koekjesdieven

Zaandam, donderdag 28 december 2006, 02:17 uur.

De politie heeft in het holst van de nacht een 12-jarige jongen uit Zaandam en een 14-jarige jongen uit Westzaan aangehouden als verdachten van koekjesdiefstal. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag twee jochies wegrennen bij een vernield ruit van een uitzendbureau aan de Peperstraat. Even later kwamen de jongens terug en pakten iets achter de vernielde ruit weg. Agenten troffen de jongens met enkele koektrommels, afkomstig uit de etalage. Eén van de jongens had ook een injectienaald 'voor verdediging' bij zich. De ouders werden in kennis gesteld en de jongens ingesloten.

Duikers in onderzoek overval

Volendam, woensdag 27 december 2006.

De politie heeft in het onderzoek naar de overval op een echtpaar aan het Hermesplantsoen duikers ingezet. Zaterdagavond 23 december vielen twee mannen, waarvan één gewapend met een vuurwapen, de woning van het echtpaar binnen en verdwenen met een geldbedrag en sieraden. Na een getuigenverklaring hebben duikers van de brandweer op verzoek van de recherche gedoken in het water aan de Singelweg in Edam. De recherche kan in belang van het onderzoek nog geen mededelingen doen over het resultaat. Wel wordt een ieder die mogelijk iets kan bijdragen in het onderzoek dringend verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Als men alleen anoniem een bijdrage wil leveren kan gebeld worden met M 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bekeuringen

Wormerveer, donderdag 28 december 2006, 11:06 uur.

De politie heeft een 28-jarige automobilist uit Krommenie aangehouden omdat hij met een ongeldig rijbewijs reed. Agenten zetten op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk een oude auto aan de kant. Het voertuig bleek niet verzekerd en ook de apk was verlopen. Het rijbewijs van de bestuurder was ongeldig verklaard en de uitlaat was 'zo lek als een zeef'. Na verhoor werd de verdachte met bekeuring voor de genoemde feiten in vrijheid gesteld.

Ex vernielt ruiten

Zaandam, donderdag 28 december 2006, 08:45 uur.

Een 36-jarige man uit Genemuiden is door de politie aangehouden als verdachte van vernieling van ruiten. De man zou bij zijn ex-echtgenote in Zaandam in de woning vernielingen hebben gepleegd en de ruiten van de voordeur hebben ingetrapt. Agenten hielden de man in de Rosmolenstraat aan toen hij in een busje kwam aanrijden. Na verhoor werd de man heengezonden.

Brand woning

Zaandam, donderdag 28 december 2006, 10:55 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand in een woning aan de Nicolaasstraat. Op de eerste verdieping was brand ontstaan. De 39-jarige bewoner ontdekte de brand, trok direct de deur dicht en waarschuwde de 42-jarige bewoner van de bovenste verdieping en de brandweer die na ruim een kwartier al het sein 'brand meester' kon geven. De stoppenkast in de woning was al eerder afgekeurd en de stroomvoorziening was via een mobiele verdeelkast geregeld. De afdeling Forensische Opsporing stelt een onderzoek in. De verzekeraar van het pand heeft de woning onbewoonbaar verklaard en de eigenaar heeft de boel afgedicht. De huurders waren vermoedlijk niet verzekerd.

Beton

Zaandam, donderdag 28 december 2006, 12:39 uur.

Een 38-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden nadat hij in een woning had ingebroken. Agenten reageerden op een melding dat iemand een steen door een raam had gegooid in een pand op de Westzijde. Zij troffen de verdachte aan het eind van een spoor diepe voetstappen in het vers gestorte beton. De Zaandammer, een bekende van de politie, verklaarde dat hij het pand had willen kraken. Het pand werd verbouwd, stond nog niet lang leeg en was dus niet 'kraakbaar'. De man is ingesloten als verdachte van vernieling van de ruit en de betonvloer.