Ingezonden persbericht

Groenekaartkrommerijn.nl uitgeroepen tot beste Nederlandse Mash-up

Beste Nederlandse Maps Mashup van 2006

29 december 2006, 14:07 in Nederkaart.

Omdat Nederkaart nog maar kort bestaat, durf ik niet te beweren alle interessante Nederlandse google maps/earth mashups te kennen. Maar, door intensief speurwerk en met dank aan jullie reacties, denk ik toch, in alle bescheidenheid, dat Nederkaart inmiddels een aardig overzicht biedt van Nederlandse mashups. Twee weken geleden kondigde ik aan na te denken over de beste Nederlandse mashup van 2006. Welnu, zowel mijn persoonlijke favoriet als de favoriet van de nederkaart-bezoekers:
Beste Nederlandse Maps Mashup van 2006

groenekaartkrommerijn.nl

groene rijn

Hoewel de site een ingewikkelde URL heeft, hebben de mensen van SWIS een mooie combinatie gemaakt van techniek, database en webdesign.

Eervolle vermeldingen gaan naar:
- mobblog: een voorbeeld social networking
- fileindex: gunt ons een kijkje in de toekomst, waarbij dit soort actuele informatie straks vast en zeker geintegreerd gaat worden in de auto's van de toekomst.
- yelloyello: een modern bedrijvenindex annex goudengids. Helaas nog slechts in beta (beta-testers zijn welkom).
- texeltv: een originele toepassing van google earth.

De afgelopen maanden laten zien dat er langzaam maar zeker steeds meer interessante Nederlandse mashups ontstaan. Het gaat nog langzaam, maar dat is ook niet zo vreemd, aangezien Nederland nog maar sinds september volledig in hoge resolutie op google earth beschikbaar is. Zoals elk begin gaat het met vallen en opstaan. Ondanks dat nederkaart heel veel mooie toepassingen is tegengekomen, gaat er helaas ook nog veel fout. Of zouden ze bij Tombok echt denken dat Rotterdam hier ligt:
verdwaald

Rest mij u allen een gezond en succesvol 2007 toe te wensen.
Remco