Nederlandse Islamitische Omroep

Vrijdag 29 december

Onderwerpen Nioscoop
30 december 2006, 11.30, Ned 2
Wie zegt dat moslims geen humor hebben? Nasredin Hodja, in het Arabisch beter bekend als Djoha, is in de islamitische wereld bekend om zijn grappen en grollen. Sinds de komst van Turkse en Marokkaanse migranten naar Nederland, krijgen Hodja`s verhalen ook in Nederland bekendheid. Wel zijn ze natuurlijk een beetje aangepast aan de Nederlandse smaak. Ook Nederlandse kunstenaars en artiesten kunnen niet meer ontkomen aan de populariteit van Hodja en maken dan ook graag gebruik van zijn verhalen in hun eigen voorstellingen.


----------

Onderwerpen Nio-radio
30 december 2006, 19.30 tot 20.10 uur, Radio 5

Zaterdag in De Horizon
Iedereen leek in 2006 wel een mening te hebben over moslims en hun geloof. De Islam stond ook dit jaar hoog op de politieke en journalistieke agenda. Of het nu ging over de stevige uitspraken van Ayaan Hirsi Ali over emancipatie, of een protest tegen het burqa-verbod, islamitische onderwerpen bleken wederom goed voor een discussie. De mening van moslims zelf blijft echter nogal eens achterwege. Het Radio 5-programma De Horizon geeft daarom haar kritische columnisten het laatste woord over 2006.

Voor de redactie:
Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of redactie@islamitischeomroep.nl Postbus 336, 1200AH Hilversum