Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 1
11 december 2006

Radio 1 brengt oudejaarsconference met Vincent Bijlo

Zondagavond 31 december 21.00-22.00 uur, Radio Atelier(NPS)

Radio 1 sluit 2006 in stijl af met de oudejaarsconference 'De Twijfelaar' van cabaretier Vincent Bijlo; een show met veel humor, spot en reflectie. De uitzending is oudejaarsavond van 21.00 uur tot 22.00 uur.

De Twijfelaar
Bijlo heeft zich teruggetrokken in een zompig, morsig huisje diep in het woud. Hij is alleen met een fles whisky en zijn piano. Hij is de "balans aan het opmaken," want zo heet dat tegenwoordig. Geen schrijver of cabaretier die heden ten dage niet af en toe de balans opmaakt. Vroeger deden alleen middenstanders dat, één dag per jaar, op 1 januari. Hij heeft een writer's block, is in zijn penopauze, heeft een burnout, of misschien een winterdepressie. Maar het kan ook een koudedip of een doodgewone identiteitscrisis zijn. In ieder geval, het gaat niet zo goed met hem.

De Twijfelaar gaat over 2006. Over de heetste juli, de koudste augustus, de verkiezingen, de Verdonkisering van Nederland, de terreur, de antiterreurterreur, de dood van zijn collega en ex-regisseur Bert Klunder, kortom over alles wat Bijlo in 2006 aan het twijfelen heeft gebracht.

En wat er ook gebeurt, er is één zekerheid, 'De Twijfelaar' wordt uitgezonden op Radio 1, oudejaarsavond 2006. Zeker en vast.

De opname
De Twijfelaar wordt zaterdag 30 december en zondag 31 december opgenomen in Het Betty Asfaltcomplex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam. De voorstellingen zijn toegankelijk voor publiek.
Aanvang 15.00 uur, toegang 10 euro inclusief een feestelijke traktatie. Kaartjes bestellen kan via 020 - 6264695 of www.bettyasfalt.nl

Voor meer informatie over de Radio 1 programma's kijkt u op www.radio1.nl



Ingezonden persbericht