Gemeente Schiedam


November

Tijdens jaarwisseling drie vreugdevuren

22 november 2006

Tijdens de jaarwisseling zullen op drie plaatsen in Schiedam vreugdevuren worden ontstoken. Enige tijd geleden heeft de gemeente Schiedam bekendgemaakt, dat het verzamelen van kerstbomen tussen Kerst en nieuwjaar en het stoken van een vreugdevuur onder voorwaarden is toegestaan op een beperkt aantal locaties in de stad.

In een aantal wijken leeft de wens om in de laatste dagen van het jaar de traditionele kerstbomenjacht te houden. De gemeente Schiedam wil graag een plezierige viering van de jaarwisseling en staat kerstboomverbrandingen op een beperkt aantal plaatsen toe, mits hiervoor een ontheffing is verleend. Per locatie was één ontheffing voor een vreugdevuur beschikbaar. Belangstellenden konden bij de gemeente een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor een ontheffing. Inmiddels is de inschrijftermijn ruim gesloten.

Voor drie van de vier beschikbare locaties zijn aanvragen binnengekomen. Op die plaatsen kunnen dus tijdens de jaarwisseling kerstbomen worden verbrand. Het gaat om locaties in of nabij de wijken Oost, Zuid en West. Vanuit Noord zijn geen aanvragen binnengekomen, zodat daar geen kerstbomen zullen mogen worden verbrand.