Hulpverlening Gelderland Midden

Eindejaarsdrukte 2006

---

PERSBERICHT 31-12-2006

Eindejaarsdrukte 2006

Rookbom vat vlam in keuken

RHEDEN - Bij de (zelf)productie van een rookbom is zaterdag 31 december circa 17.15 uur brand ontstaan in de keuken van een woning aan de Dorpsstraat te Rheden. Bij bluspogingen is één man licht gewond geraakt aan zijn hand. Daarnaast had hij met nog twee andere mannen dermate veel rook binnen gekregen dat zij naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. De brand, die door de Rhedense brandweer is geblust, veroorzaakte een schade van vermoedelijk rond de 10.000 euro.


---

Vuurwerkschade aan scholen

ARNHEM In een tweetal scholen in Arnhem is zondag 31 december door vuurwerk schade ontstaan. Circa 11.55 uur heeft de Arnhemse brandweer een brandje geblust in een school aan de Nicolaas Maesstraat. Hier was een ruit ingegooid en vervolgens vuurwerk naar binnen geworpen. Hierbij is onder anderen een kerstboom in brand gevlogen. Ongeveer 12.15. uur moest worden uitgerukt naar de Jeroen Boschschool aan de Brabantweg. Ook hier was vuurwerk naar binnen gegooid en brand ontstaan. In beide gevallen heeft de brandweer de brandjes geblust en de sleutelhouders laten waarschuwen. Bij de school werd er zwaar vuurwerk naar brandweermensen gegooid. Na een korte achtervolging konden hulpverleners de jonge daders (een meisje en een jongen) aanhouden en deze aan de politie overdragen. De hoogte van de schades is niet bekend.


---

Buitenbrand bedreigde woning

ARNHEM Aan de Arnhemse Oranjestraat ontstond rond 13.00 uur vermoedelijk door vuurwerk brand tegen een schuur. De vlammen bedreigden hierbij tevens een woning. Ook vanwege de melding dat er meerdere autos in de schuur zouden staan rukten de Arnhemse en de Oosterbeekse brandeer uit naar het brandadres. Snel na aankomst wist men de brand snel te blussen en uitbreiding naar de woning te voorkomen. Vanwege het vermoeden dat er asbest in het golfplatendak van de schuur aanwezig kan zijn werd het terreintje naar de schuur afgezet en de milieuambtenaar van de gemeente gewaarschuwd.


---

Brandweerkorpsen in Gelderland Midden druk door harde wind

ARNHEM De harde wind die vanaf zaterdagavond over Gelderland Midden waaide zorgde ervoor dat brandweermensen in Gelderland Midden zon 80 keer moesten worden gealarmeerd. Zij werden o.a. ingezet in verband met bomen die over de weg waren gevallen, dakpannen die van het dak waren gewaaid en loshangende materialen etc. In het gebied tussen Nijkerk en Zevenaar waren brandweerkorpsen druk met het bestrijden van de effecten van de storm.


---

Veel container- en buitenbranden tengevolge van vuurwerk

ARNHEM Centralisten van de brandweer kregen op en rond de laatste dag van 2006 veel brandmeldingen te verwerken. Hierbij ging het met name om brandende containers en buitenbrandjes maar ook binnenbranden in gebouwen. De brandweerkorpsen in Gelderland Midden moesten in totaal circa 300x worden gealarmeerd.

---

Deze pagina is bijgewerkt op 03-01-07 14:00
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl