Golfgeschenk.nl organiseert 'Old year Duck Race' met badeendjes


WADDINXVEEN, 20061206 -- Webwinkel golfgeschenk.nl organiseert deze decembermaand een fundraiser ten gunste van de Dierenbescherming. Op 31 december 2006 zal het bedrijf zoveel mogelijk badeendjes een snelheidswedstrijd laten houden. Voor de wedstrijd zal een waterbassin volledig worden ingericht en voorzien van een heus raceparcours voor badeenden. Iedereen kan een badeendje adopteren. De winnaar van de race ontvangt een prijs. Golfgeschenk.nl verwacht een aanzienlijk bedrag te kunnen doneren na de actie.

Het idee voor de actie komt voort uit de verkopen van golf-badeendjes door golfgeschenk.nl. Sinds de opening van de webshop in oktober van dit jaar bleek dit het best verkopende item te zijn van het assortiment.
Woordvoerder Kari Schellekens reageert:"Het is gewoon een badeendje met een golftas, niets meer, niets minder. Blijkbaar valt het eendje bij de consument goed in de smaak gezien de verkoopcijfers". Golfgeschenk zal de race jaarlijks organiseren op oudejaarsdag.

De consument kan badeendjes voor de actie adopteren via de website golfgeschenk.nl. Adopteren is mogelijk tot 30 december. De gehele netto opbrengst zal worden geschonken aan de dierenbescherming. Woordvoerder Niels Dorland van de Dierenbescherming is blij met het initiatief van Golfgeschenk.nl.. "Om ons werk te kunnen doen zijn wij geheel afhankelijk van donaties en opbrengsten uit lidmaatschappen. Iedere euro is daarom meer dan welkom om bijvoorbeeld asieldieren te kunnen blijven opvangen, het werk van onze inspectiedienst te financieren en voorlichtingscampagnes op te zetten".