Standbeeld ir. Lely te Kornwerderzand geplaatst


Standbeeld Lely verhuisd van Den Oever naar Kornwerderzand

MAKKUM/KORNWERDERZAND, 20061231 -- Naar aanleiding van het 75 jarig jubileum van de Afsluitdijk heeft oudejaarsploeg Lucrativo Positivo uit Makkum besloten het standbeeld van ingenieur Lely te plaatsen te Kornwerderzand.

Naar aanleiding van het 75 jarig jubileum van de Afsluitdijk heeft oudejaarsploeg Lucrativo Positivo uit Makkum besloten het standbeeld van ingenieur Lely te plaatsen te Kornwerderzand. Lely de grondlegger voor dit opmerkelijke waterbouwkundig kunstwerk moet geëerd worden in het jubileumjaar.

Jaren stond het beeld te Den Oever en wel op de vaste wal. Nu Lely ook daar verwijderd is en nu kou staat te vatten op een sokkel van 30 meter hoog te Lelystad wordt het de hoogste tijd voor herplaatsing op de Afsluitdijk. Het beeld heeft 73 jaar niets anders gezien dan de sluizen van Den Oever, nu is het de tijd voor een nieuwe kijk op de Afsluitdijk. Waar kan dat beter dan op de Friese zijde van de dijk, hier verrijzen in de toekomst immers een info-centrum, recreatiewoningen en wat al niet meer!

Lucrativo Positivo heeft een bronzen afgietsel van het origineel belangeloos beschikbaar gesteld aan de gemeente Wûnseradiel. Het beeld is het best te bezichtigen vanaf de B-weg die parallel loopt naast de A7.