Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kerstbomenverbranding tijdens Oud en Nieuw

Ieder jaar met Oud en Nieuw worden er kerstbomen verbrand bij u in de buurt. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een traditie is geworden. Vorig jaar is het helaas niet goed gegaan.

Meubels van sloopwoningen kwamen op de brandstapel terecht. Dit jaar heeft een aantal buurtbewoners, op advies van de politie en brandweer, ervoor gekozen, om de kerstbomen op een gecontroleerde wijze te verbranden. Dit gebeurt op het voetbalveldje tussen de Jacominastraat en de Leeuwensteinstraat.

Containers
Vóór de kerst worden er twee containers geplaatst op het voetbalveldje aan de kant van de Jacominastraat. Deze worden door de jongeren gevuld met hout en dennenbomen.

Oud en Nieuw
Tijdens de jaarwisseling houdt de politie op een afstand in de gaten of alles goed gaat. Ook loopt er een team van jongerenwerkers door de wijk. Samen met ouders en vrijwilligers willen zij meer op elkaar letten en het nieuwe jaar vol goede moed inluiden.

Parkeeroverlast
Om de overlast zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan om in de nacht van Oud en Nieuw uw auto niet in de Jacominastraat en de Leeuwensteinstraat te parkeren.

Ook meelopen?
Wilt u als bewoner ook samen met het jongerenwerk op Oud en Nieuw door de wijk lopen? Dan kunt u contact opnemen met Ertugrul Gültekin, jongerenwerker Afrikaanderwijk, via (06) 54 90 60 48.

Dagmar Oudshoorn, dagelijks bestuurder deelgemeente Feijenoord: Ik vind het goed dat de jongeren in samenwerking met, de politie en bewoners zich zo inzetten voor een gezellig Oud en Nieuw in de wijk. Dit houdt de wijk jong en levendig.