Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 31 december 2006
Opmerkingen ( geen

Maastricht; epileptische aanval mogelijk oorzaak aanrijding

Een epileptische aanval was zaterdagmiddag mogelijk de oorzaak van twee aanrijdingen die een 28-jarige inwoner van Waimes (B) op de Kennedybrug en op de Akersteenweg in Maastricht veroorzaakte.

De man reed met zijn auto omstreeks 17.00 uur eerst op de John F. Kennedybrug achter op een andere auto. Na de aanrijding reed de man door en negeerde daarbij een rood verkeerslicht. Op de Akersteenweg botste hij voor de tweede maal achter op een auto die bij verkeerslichten stilstond.

Omdat de automobilist nagenoeg niet aanspreekbaar was en de indruk bestond dat hij onder invloed was van drugs of medicijnen, werd hij aangehouden. Zijn vriendin verklaarde dat hij aan epilepsie leed.

In verband met nader onderzoek werd van de man een bloedproef genomen.

Heerlen; dronken man met vuurwapen en drugs

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Heerenweg in Heerlen een 46-jarige inwoner van die plaats aangehouden, omdat de man dronken was en een vuurwapen bij zich had.

Agenten troffen de man liggend op straat naast een auto aan. Eén van z'n benen lag deels in de auto. De Heerlenaar bleek laveloos te zijn. Hij was nagenoeg niet aanspreekbaar en kon niet op zijn benen staan. Bij nader onderzoek bleek dat hij een geladen vuurwapen en ruim 30 gram harddrugs bij zich had.

De Heerlenaar werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in, waarbij zij ook kijkt of de auto die de man bij zich had, mogelijk gestolen is.


---- --