Politie Gelderland-Zuid

Man weigert blaastest

Tiel, 31-12-2006 o Toen surveillerende politieagenten in Tiel in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto zonder verlichting richting Binnenhoek zagen vertrekken vanaf een parkeerplaats aan de Waalkade keerden zij hun auto en gingen erachteraan. Dit omdat zij vermoedden dat de bestuurder onder invloed van alcohol reed.

Eerder die avond waren de agenten al door een medewerker van een horecagelegenheid aangesproken. Hij had de man, die zeer onvast ter been was en in staat van dronkenschap verkeerde, al een paar keer belemmerd in zijn auto weg te rijden. Uiteindelijk had hij zelfs de auto op de parkeerplaats geparkeerd omdat hij het onverantwoord vond als de man ging rijden.

Dit alles mocht echter niet baten, want toen de agenten de bestuurder na een stopteken en de nodige moeite, de bestuurder reed zeer slingerend en stuurde bijna een bocht uit, staande hielden voor een blaastest herkenden zij de man die ze al eerder wankelend op straat hadden gezien.

Meewerken blaastest verplicht
De 30-jarige Tielenaar gedroeg zich vervolgens zeer tegendraads op en weigerde iedere medewerking. Omdat meewerken aan een blaastest verplicht is namen de agenten meteen het rijbewijs van de 30-jarige in. Ook de auto werd meegenomen naar het politiebureau. Deze wordt weer meegegeven als de verdachte iemand bij zich heeft met een geldig rijbewijs.

Justitie zal de uiteindelijke strafmaat bepalen. Het CBR gaat vermoedelijk onderzoek instellen of de 30-jarige nog rijgeschikt is. (08)