Politie Groningen

Zondag 31 december 2006

Provincie Groningen, 31-12-2006

Groningen: alcomobilist over busbaan

Een 28-jarige automobilist uit Winschoten is zaterdagavond op de Boumaboulevard in Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man zonder verlichting rijden op de busbaan van het Zuiderdiep en gaven hem een stopteken. De bestuurder negeerde dit. Op de Boumaboulevard veroorzaakte de man bijna een aanrijding toen hij tegen het verkeer in reed. Nabij het Euroborgstadion stopte de automobilist. Agenten namen de man mee naar het bureau alwaar hij een alcoholtest moest ondergaan. Uit deze test bleek dat de man 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien had de man nog een boete open staan van 150 euro. De man moest zijn auto op het bureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: keuken beschadigd door vuurpijl

In een woning aan het Damsterdiep is zaterdagnacht een keuken beschadigd geraakt nadat een vuurpijl tegen een ruit tot ontploffing kwam. Door de ontploffing sneuvelde het keukenraam. Door de druk die ontstond door de ontploffing werden divers goederen in de keuken vernield. De 27-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan bij de politie.

Groningen: verdachte vlak na raamkraak aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht een 36-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een raamkraak. Deze raamkraak vond eerder die nacht plaats bij een drogisterij aan de Zuiderweg in Groningen. Tijdens de raamkraak werden toiletspullen en rookwaar buitgemaakt. Getuigen hadden de kraak zien gebeuren en hadden een signalement van de auto. Het voertuig was voor de kraak gestolen. Na een korte speurtocht werd de auto in de Poortstraat aangetroffen. De politie zag kort daarna op de kruising Cortinghlaan Poortstraat een man lopen die zich verdacht gedroeg. Hij bleek in het bezit te zijn van diverse toiletspullen en rookwaar. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij is ingesloten.

Loppersum: jongen bekend vuurwerkvernielingen

Een 15-jarige jongen uit Loppersum heeft zaterdagavond twee vuurwerkvernielingen bekend. De jongen gaf toe een auto in zijn woonplaats met een nitraatbom te hebben beschadigd. Hij gaf daarna ook aan dat hij betrokken was geweest bij het opblazen van een brievenbus in Loppersum. Na de bekentenis konden de ouders de jongen ophalen van het politiebureau. De jongen krijgt op een later moment te horen wat de gevolgen zijn van zijn acties.

Tolbert: drankflessen gestolen

Bij een inbraak in een magazijn aan het Spant in Tolbert is een dertigtal drankflessen buitgemaakt. De flessen zijn vermoedelijk tussen vrijdagavond en zaterdagochtend buitgemaakt. De politie maakt aangifte op van de inbraak.

Muntendam: vrouw gewond op N33

Een 45-jarige automobiliste uit Zuidbroek is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N33 bij Muntendam. Een 33-jarige automobilist uit Utrecht was op het moment dat de vrouw aan kwam rijden net gekeerd op de rijksweg. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. Door de aanrijding raakte de auto van de Utrechter in de sloot. Hij en zijn 33-jarige inzittende raakten hierbij niet gewond. De automobiliste uit Zuidbroek is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar 51-jarige inzittende kon ter plaatse worden behandeld. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: bromfietspassagier gewond na val

Een 19-jarige Veendamse is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de kruising Golflaan - Buitenwoellaan in haar woonplaats. Ze zat als passagier achterop de bromfiets van een 19-jarige man uit Veendam. Deze bromfietsbestuurder raakte op de kruising de controle over het voertuig kwijt. Beiden kwamen daardoor ten val. De vrouw is met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Oude Pekela: automobilist geeft geen voorrang

Een 64-jarige automobilist uit Oude Pekela is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de T-splitsing Korenlaan Oogstlaan in Oude Pekela. De man gaf geen voorrang aan een 59-jarige automobilist uit Onstwedde die van rechts kwam. De automobilist uit Oude Pekela is naar een ziekenhuis gebracht. Na controle bleek de auto van de Onstwedder niet APK-gekeurd te zijn. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen/Leek: gordelcontroles

De politie heeft vrijdag en zaterdag in Groningen en in Leek gordelcontroles gehouden. In Groningen werden op de Osloweg 100 autos gecontroleerd. Hier bleken vijf personen geen gordel te dragen. In Leek werden vrijdagavond op diverse plekken gordelcontroles gehouden. Van de 275 gecontroleerde voertuigen bleken negen personen geen gordel te dragen. Zij die geen gordel droegen werden door de politie bekeurd.