Politie Drenthe
Zondag

Assen, 31-12-2006

Politie neemt rijbewijs hardrijder in

BEILEN - Een 45-jarige man uit Diever raakte zaterdagmiddag zijn rijbewijs kwijt. De man reed in zijn auto met een snelheid van 130 km/u over De Musels toen hij gelaserd werd. Ter plaatse is een snelheid van 80 km/u toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (06-212656)

Schoolinbraak
PEIZE - Een school aan de Kipkampen kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag ongewenst bezoek. Er werd een ruit ingeslagen en een computerkast werd weggenomen. (06-212654)

Winkeldiefstal
ASSEN - Een 40-jarige veelpleger uit Assen moet oud & nieuw in de cel doorbrengen. De man werd zaterdagmorgen aangehouden als verdachte van een winkeldiefstal. Hij nam bij een bedrijf aan het Mercuriusplein een vest weg. Na overleg met het OM werd besloten hem in verzekering te stellen. In verband met het feit dat de dader veelpleger is en er kans op recidive bestaat zal hij in het nieuwe jaar aan Justitie voorgeleid worden. (06-212615)

Politie houdt man aan terzake mishandeling
MEPPEL - Zaterdagmiddag liep een lang slepende kwestie tussen twee buurmannen aan de Prins Hendrikkade uit de hand. Een 63-jarige bovenbuurman die zich stoorde aan het door zijn 59-jarige onderbuurman geproduceerde lawaai, wilde hier iets van zeggen. Voor de deur van de 59-jarige man ontstond een woordenwisseling waarna deze, volgens zijn bovenbuurman, de 63-jarige man 2 x in het gezicht sloeg. Het slachtoffer deed aangifte. De 59-jarige man werd aangehouden en kreeg van het OM een geldboete van E 150. (06-2126330)

Huiselijk geweld
EMMEN - Een 38-jarige inwoner van Emmen is zaterdagmiddag aangehouden terzake huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 43-jarige vriendin te hebben mishandeld. (06-212766)

Jongen gewond door vuurwerkgooiers
ASSEN - Een 11-jarige jongen is zaterdagmiddag gewond geraakt doordat knapen vuurwerk tegen hem aan gooiden. Toen hij op de Haydnplaats liep werd er ineens door drie jongens een vuurwerktol tegen hem aan gegooid. Dit vuurwerk brandde door zijn kleding waardoor er een brandwond aan zijn buik ontstond. Hij wist het vuur met zijn hand uit te maken waardoor er tevens een brandwond aan zijn duim ontstond. De wonden moesten door een arts behandeld worden. De daders zijn tot op heden onbekend gebleven. (06-212695)

Politie neemt vuurwerkpistool inbeslag
SCHOONEBEEK - De politie heeft zaterdagmiddag op de Nieuw Amsterdamseweg een vuurwerkpistool inbeslaggenomen. De eigenaar, een 16-jarige inwoner van Schoonebeek, raakte het verboden vuurwapen + munitie kwijt. Er is proces-verbaal opgemaakt. (06-212639)

Plakker op heterdaad betrapt

COEVORDEN - Een 23-jarige Emmenaar werd zaterdagmiddag bekeurd voor het illegaal plakken van posters. De man was bezig om, tegen een kleine vergoeding, een poster van het Poppodium uit Hardenberg op een verkeerslichtenkast aan de Hulsvoorderdijk te plakken, toen hij betrapt werd. Hij was niet in het bezit van een vergunning. (06-212749)

Aanrijding tussen auto en pony
SPIER - In de nacht van zaterdag op zondag botste op de A28 een bedrijfsbusje tegen een pony. De 32-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurder en zijn inzittende kwamen met de schrik vrij. De loslopende shetlandpony, waarvan de eigenaar nog niet bekend is, overleefde de aanrijding niet. Aan de bedrijfsbus ontstond grote schade. (06-212946)

Politie bekeurt alcomobilist
VEENOORD - Een 18-jarige autobestuurder uit Nieuw Amsterdam werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd voor het rijden onder invloed. De jongeman reed in zijn auto over de Kennedystraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies als beginnend bestuurder 420 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-212969)

Woninginbraak

ASSEN - Zaterdagmiddag ontdekte een 58-jarige bewoonster van de Populierstraat bij thuiskomst dat er ingebroken was. De buit bestond uit gereedschap, computer + scherm, sieraden en geld. De dader is vermoedelijk binnengekomen door de voordeur open te hengelen. (06-212827)

Politie houdt inbreker aan

ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een poging tot inbraak gemeld aan de Obrechtlaan. Door getuigen werd een signalement aan de politie doorgegeven van de vermoedelijke dader. Deze werd kort hierna gesignaleerd op een schuurdak aan De Gaarde en aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Assenaar. De verdachte, tot voor kort een minderjarige veelpleger, is ingesloten en onderzoek volgt. (06-212953)

Duur broodje hamburger
EMMEN - Een 20-jarige inwoner van Ter Apel is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden terzake baldadigheid. Een oplettende portier zag dat de jongeman op het Marktplein de restanten van een broodje hamburger tegen de voorruit van een politieauto smeet. Hij werd bekeurd. (06-212940)

Politie onderzoekt brandstichting camper
HOOGEVEEN - Een camper die direct geparkeerd stond naast een woning aan de Korenstraat liep vannacht door onbekende oorzaak, de politie gaat uit van brandstichting, grote schade op. Doordat de wind gunstig stond, liep de woning geen schade op. De bewoners waren op vakantie. De politie stelt een onderzoek in. (06-212948)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 - 36 1280


Laatst gewijzigd 31-12-2006 11:25 | © Politie Drenthe