Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Waarschuwing gebruik vuurpijlen ivm harde wind            |

Politie en Brandweer Noord- en Oost-Gelderland en de gemeenten waarschuwen voor het afsteken van vuurpijlen in verband met de voorspelde weersverwachting.

De windstoten zullen volgens de weersverwachting in de oudejaarsnacht niet afnemen en de politie, brandweer en gemeenten waarschuwen voor het gevaar van het afsteken van vuurpijlen. Harde windstoten kunnen de vuurpijlen van richting doen veranderen en daarmee een verhoogt risico geven op verwondingen.

In Apeldoorn heeft de gemeente in verband met de weersverwachting de vergunninghouders gewezen op de voorschriften en aangegeven dat vreugdevuren niet zijn toegestaan. Dit is gedaan op basis van de in de vergunning gestelde voorwaarden dat het niet toegestaan is een vreugdevuur te maken bij een windkracht harder dan drie beaufort. Volgens de weersverwachting worden windsnelheden tot zes á zeven beaufort (met uitschieters naar negen) verwacht en daarom heeft de gemeente Apeldoorn in samenspraak met de brandweer en politie besloten tot deze actie. De betrokkenen zijn hierover geïnformeerd.

---Einde bericht---

---

---

---

---- --