Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden voor verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed

Nijmegen, 31-12-2006 o Zaterdagnacht hield de politie een 48-jarige Nijmegenaar aan op verdenking van doorrijden na aanrijding. De verdachte zou schade aan twee twee geparkeerde auto's in het Karrengas hebben veroorzaakt en vervolgens zijn doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Een getuige zag het gebeuren en waarschuwde de politie.

Politieagenten stelden onderzoek in en troffen in de omgeving een auto zoals die werd omschreven door de getuige. De auto was aan de voorzijde behoorlijk beschadigd. In de auto troffen de agenten een man, de 48-jarige, slapend aan. Omdat hij sterk naar alcohol rook werd een blaastest afgenomen. Deze voorselectie op straat wees op aanzienlijk alcoholgebruik waarop de Nijmegenaar werd overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest op de ademanalyse. Na twee mislukte pogingen weigerde hij ineens verdere medewerking, zelfs toen de agenten hem vertelden dat een weigering gelijk staat aan een misdrijf. Hierop werd zowel de auto als zijn rijbewijs ingenomen.

De man verklaarde niet in de auto gereden te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek en is bezig met het opnemen van (getuige)verklaringen en aangiften.
(08)