1e persbericht van zondag 31 december 2006

Eindhoven, 31-12-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie verdenkt man van ruim twintig vernielingen

De 21-jarige verdachte die zaterdagochtend op de Gildelaan werd aangehouden (zie 1e persbericht van zaterdag 30 december 2006) wordt inmiddels verdacht van 21 vernielingen in Eindhoven. De man werd zaterdag aangehouden op verdenking van vernieling van een autoruit van een geparkeerde auto aan de Keersoppermolen. Verder onderzoek wees uit dat de man verdacht wordt van meer vernielingen van zowel autoruiten als ruiten van woningen. Drie ruiten van woningen werden op 21 december vernield in Gestel en Stratum. De andere 18 vernielingen vonden plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag in Woensel Noord en Zuid en in Tongelre. In Tongelre werden twee autoruiten in geslagen, in Woensel Noord werden zeven ramen van woningen vernield en één ruit van een auto en in Woensel Zuid werden drie ramen van woningen vernield en vijf autoruiten. Bij diverse vernielingen werd een ongeadresseerde brief achtergelaten met verwarde uitspraken. De politie sluit niet uit dat er nog meer vernielingen zijn gepleegd waarvan nog geen aangifte is gedaan. Burgers die slachtoffer zijn geworden van een dergelijk feit kunnen alsnog aangifte doen. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandelen vrouw

In zijn woning in Gestel is zaterdag rond 14.30 uur een 42-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een 18-jarige medebewoonster van het pand hebben geslagen en geschopt, zowel in als buiten de woning. De vrouw liep verwondingen aan haar hoofd en rug op. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Dronken automobilisten moeten rijbewijs inleveren

Op de Karel de Grotelaan zijn zaterdagavond twee automobilisten met drank op achter het stuur betrapt. Om 23.00 uur werd een 43-jarige man uit het Belgische Neerpelt aangehouden. Bij hem werd een promillage van bijna 1,50 vastgesteld. Net voor middernacht werd een 35-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met te veel drank op. Bij deze man werd een promillage van bijna 1,60 gemeten. Beide automobilisten moesten hun rijbewijs bij de politie inleveren. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist betrokken bij aanrijding

Op de Tweede Lieven de Keylaan is zaterdag rond 21.45 uur een 52-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man was bij een aanrijding betrokken en bleek gedronken te hebben. Hij reed vanaf een uitrit aan de Daniel Stalpaertstraat linksaf de Tweede Lieven de Keylaan op en verleende hierbij geen voorrang aan twee automobilisten van 68 en 23 jaar uit Eindhoven. Niemand raakte gewond. Bij de man werd een alcoholpromillage van bijna 1,50 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na bedreiging ex-vrouw

In de straat van de woning van zijn 38-jarige ex-vrouw in Woensel Zuid is zondagochtend rond 1.30 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding zijn ex-vrouw met de dood hebben gedreigd vanuit de tuin van haar woning. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto

Op de Blaarthemseweg is zondag rond 3.10 uur een 49-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man tegen een geparkeerde auto aanrijden en controleerde hem. Hij bleek gedronken te hebben. Bij de man werd een promillage van bijna 1,90 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs afgeven aan de politie. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Aanhouding na mishandeling ex-vriendin

In zijn woning in Best is zaterdag rond 14.40 uur een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 46-jarige ex-vriendin in hun woning zaterdagochtend. De vrouw werd geslagen en geschopt en door de man vastgebonden, zodat ze het huis niet kon verlaten. Later op de dag zag de vrouw kans om te vluchten en de politie te waarschuwen. Hierop is de man aangehouden en voor verder onderzoek in de cel gezet. De vrouw is voor behandeling naar de eerste hulp geweest. Ze heeft diverse kneuzingen over haar hele lichaam opgelopen.

Valkenswaard: Aanhoudingen na vechtpartij met gewonde

Op de Luikerweg is zondag rond 3.00 uur een 40-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij, waarbij een 17-jarige jongen uit Valkenswaard een steekwond opliep. Bij de vechtpartij zouden diverse personen betrokken zijn geweest. Ook werd zondagochtend een 16-jarige jongen uit Valkenswaard, de broer van het slachtoffer, aangehouden. Hij wordt verdacht van het schoppen van de 40-jarige verdachte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.



Laatst gewijzigd 31-12-2006 14:47 | © Politie Brabant Zuid-Oost