Politie Gelderland-Zuid

Je bent topBOB!

Regionaal, 31-12-2006 o De politie in Gelderland-Zuid controleert uiteraard ook tijdens deze feestdagen en Oud en Nieuw op rijden onder invloed.

Zo controleerde team Neder-Betuwe vrijdag tussen 16.30 en 17.30 uur 43 bestuurders op de Meersteeg in Echteld. In Tiel is zaterdagnacht een alcoholcontrole gehouden op de Prinses Beatrixlaan waarbij 35 blaastesten zijn afgenomen. En ook in Groesbeek en Wijchen werd op alcoholgebruik in het verkeer gelet. Geen van de gecontroleerden reed hier onder invloed.

Naast deze georganiseerde controles op één locatie worden ook op kleine schaal of zelfs individuele bestuurders
gecontroleerd. Bovendien geldt standaard de regel 'botsen is blazen'.

Nog altijd gebeuren er teveel ongevallen waarbij sprake is van rijden onder invloed, sterker nog het is een van de meest voorkomende ongevalsoorzaken. Ook als er geen slachtoffers vallen zijn de gevolgen op zijn minst zeer vervelend en vaak niet te overzien. Rijden onder invloed is en blijft immers een misdrijf! Zie diverse nieuwsberichten hierover van dit weekend ook op deze site.

Ook hier geldt, voorkomen is beter dan ......! Heb je voor vanavond nog niet afgesproken wie de BOB is? Dan kan je dit bijvoorbeeld ook regelen via www.jebenttopbob.nl
Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Onder meer vind je er de speciale BOB-agenda. (08)