2e persbericht van zondag 31 december 2006

Eindhoven, 31-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt jongen aan na vernieling auto door vuurwerk

Op de Van Vollenhovenstraat is zondag rond 12.15 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige zag de jongen vuurwerk op een geparkeerde auto leggen, dat vervolgens ontplofte. Hierdoor liep de auto een deuk en lakschade op. De getuige heeft de verdachte in de kraag gegrepen en de politie gewaarschuwd. De jongen is op het bureau verhoord. De zaak zal door Bureau Halt afgewerkt worden.

Eindhoven: Politie pakt vier verdachten op na afsteken vuurwerk in woningen

Op de Kempensebaan zijn zondag rond 10.50 uur vier verdachten aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Geldrop van 16, 18 en 20 jaar en een 21-jarige Eindhovenaar. Zij worden verdacht van het openbreken van twee toegangsdeuren van leegstaande woningen aan de Kempensebaan en het vervolgens afsteken van vuurwerk in de panden. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met illegaal vuurwerk betrapt door politie

Na een korte achtervolging heeft de politie zondag rond 15.10 uur op de Strijpsestraat een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte kort voor zijn aanhouding op het Wouter Hollemanplein zwaar vuurwerk afsteken. Toen de verdachte de politie zag zette hij het op een lopen. Bij de man werden vier stuks illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden op verdenking van fietsdiefstal

Op de Markt is zondag rond 4.30 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten zagen de man fietsen op een fiets met een opengebroken slot. De fiets werd in beslag genomen. De man mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal tassen

Op de Woenselse Markt is zaterdag rond 16.15 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het weghalen van drie tassen, met daarin onder andere DVDs en groenten, uit een fietstas van een geparkeerde fiets op de Woenselse Markt. De 34-jarige Eindhovense eigenaar zag dit gebeuren, ging achter de verdachte aan en meldde het gebeurde bij de politie. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau, waar hij werd verhoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Motor gestolen

Vanaf de Penelopestraat is in de nacht van zaterdag op zondag een grijze Yamaha FZ6 Fazer met het kenteken MN-JZ-84 gestolen.

Eindhoven: Man onder bedreiging beroofd

Op de Zwembadweg is zaterdag rond 4.00 uur een 25-jarige man uit Ammerzoden beroofd van zijn portemonnee. De man werd plotseling door drie onbekende mannen ingesloten. Onder bedreiging van een mes werd zijn geld geëist Hierop gaf de man zijn portemonnee met daarin ruim dertig euro af. Hierop zijn de daders vertrokken.

Helmond: Ruit voordeur vernield door vuurwerk

De ruit van een voordeur van een woning aan het Maurickplantsoen is zaterdagavond rond 22.00 uur vernield door vuurwerk. Ook een deur in de gang van de woning werd beschadigd. Er was niemand in de woning. De politie onderzoekt het gebeurde.

Beek en Donk: Jongen aangehouden voor vuurwerk in brievenbus gooien

Op de Lage Heesweg is zondag rond 11.30 uur een 14-jarige jongen uit Beek en Donk aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding vuurwerk in de brievenbus van een school in Beek en Donk hebben gegooid. De klep van de brievenbus was losgeschoten door de klap. De jongen is op het politiebureau verhoord. Bureau Halt werkt de zaak verder af.

Hapert: Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Op de N284 is zondag rond 00.50 uur een 22-jarige automobilist uit Eersel betrapt op veel te hard rijden. De man reed 104 km/u op een deel van de N284 waar een snelheidsbeperking van 50 km/u was ingesteld vanwege wegwerkzaamheden. De man reed dus 54 km/u te hard en moest zijn rijbewijs aan de agenten overhandigen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Politie zoekt getuigen van aanranding

Op de Leesakker is vrijdag tussen 21.30 en 22.20 uur een 25-jarige vrouw uit Waalre lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw werd bij de ingang van een flatgebouw aangesproken door een man en vervolgens betast. De vrouw zag uiteindelijk kans om het gebouw binnen te komen en te vluchten. De dader is een man met een getinte huidskleur van ongeveer 30 jaar, naar schatting 1.80 meter lang met zwart kort geknipt haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, met een wit hemd of T-shirt en een bruin/beige jas van ribstof. De man zou in een donkerkleurige auto met een Belgisch kenteken hebben gereden. De politie is op zoek naar getuigen, die iets kunnen vertellen dat met deze zaak te maken zou kunnen hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Waalre via 0900-8844.