Mediam'Rad Prikkel


Stimuleringsprijs voor het beste voorstel voor een journalistiek samenwerkingsproduct tussen een mainstream medium en een migranten medium, de Mediam'Rad Prikkel

UTRECHT, 20061115 -- Een prikkelende stimuleringsprijs. Mediaprofessionals kunnen voorstellen tot 31 december 2006 insturen naar de Mediam'Rad organisatie. In aanmerking komen voorstellen voor een journalistiek samenwerkingsproduct tussen een mainstream medium en een migranten medium. Verhalen, gebeurtenissen of ontwikkelingen op dit terrein blijven veelal onderbelicht omdat mainstreammedia veronderstellen dat er geen interesse in deze zaken is. Etnische media in Nederland bieden die informatie wel maar richten zich op een kleine (eigen) doelgroep. Mediam'Rad stimuleert duurzame samenwerking tussen deze mediaprofessionals en heeft daarvoor de Mediam'Rad Prikkel in het leven geroepen.

Mediam'Rad roept mediaprofessionals op om voorstellen in te dienen. In aanmerking voor de Prikkel komen vernieuwende voorstellen voor een journalistieke reportage over internationale samenwerking, migratie, of mondiale ontwikkelingen vanuit een lokaal perspectief. Daarbij is de voorwaarde dat er sprake is van een gelijkwaardige samenwerking tussen mainstream- en etnische media.

De organisatie stelt aan de winnaars een geldbedrag van minimaal ? 2.500 en maximaal ? 7.500,- beschikbaar, te besteden aan de uitvoering van het voorstel. Voor de categorie `jong talent' is een prijs van max. ? 1000,- beschikbaar. Winnaars van de Prikkel krijgen begeleiding van Syntens om de mogelijkheden van de samenwerking optimaal te benutten en om te zetten in een duurzame relatie.

Voor wie is de Mediam'Rad Prikkel?
De Mediam'Rad Prikkel richt zich op professionele journalisten en ondersteunt hen in het opzetten van een samenwerking. De organisatie moedigt innovatieve partnerschappen en ongebruikelijke onderwerpen aan. Daarnaast roept Mediam'Rad studenten van journalistieke opleidingen op om voorstellen in te zenden. Deze voorstellen worden binnen de categorie `jong talent' beoordeeld.

Mediam'Rad
Mediam'Rad, een project van Mira Media, zet partnerschappen op tussen media professionals verschillende culturele achtergronden, die werkzaam zijn binnen Nederland. Doel is een gevarieerdere berichtgeving over internationale samenwerking of migratie in de media vertegenwoordigd te zien. Mediam'Rad Prikkel wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese gemeenschap en Syntens. Meer informatie over het project in het algemeen is te vinden op www.mediamrad.nl

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Giovanni Massaro of Brechtje Smidt, via telefoonnummer 030-2302240. Of stuur een e-mail naar gimass@miramedia.nl of b.smidt@miramedia.nl.