Ingezonden persbericht


programma januari Kultuurhuis Bosch Arnhem

Woensdag 3 januari (kroegkwis)
Bosch Kroegkwis
presentatie: Luuk en Chris
aanvang 20:00 (open tot 2:00) entree: gratis

Naar de aloude Britse traditie; test je kennis van muziek, film, beroemdheden, geografie en meer. Of gebruik het als excuus om lekker de kroeg in te duiken! De speciale ronde gaat dit keer over de Nederlandse film en er valt wederom een hoofdprijs, maar nu ook een poedelprijs te winnen.

Donderdag 4 januari (80's 90's dancemix)
Memomix
Man-O en NemoRulez
aanvang: 22:00 uur entree: gratis

DJ Man-O en NemoRuleZ gaan vanavond weer zeer diverse plaatjes aan elkaar rijgen. De jaren 80 en 90 zullen, van alternatief tot commercieel, prominent aanwezig zijn dus er is voor iedereen wat lekkers om op te dansen.

Vrijdag 5 januari (concert/rock 'n roll, math-core) Stylefire + The Anomalys
Open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 4,-

Twee rock'n roll math-blues-core combo's op het podium van Bosch. Het italiaanse Stylefire is beïnvloed door bands als Blues Explosion, Boblog III, Shellac en de Oblivians en speelt strakke r'n'r' blues. De band is een tweemansformatie met gitaar/zang en drums en is afkomstig uit Saluzzo, Italië. The Anomalys uit Amsterdam is een 'rock and roll-combo' waarvan gitarist/zanger 'Bone' gespeeld heeft in bands als 'Los Looches' en 'The Amoks' waarbij het publiek altijd in verwonderde verwildering achterbleef. De drummer, 'Memme', heeft gespeeld in uitzonderlijke groepen als 'Dexter' en 'Surfhell'. The Anomalys zijn door de wol geverfde muzikanten en spraakmakende podiumbeesten die een mooie toekomst tegemoet gaan. Beide bands zullen je trommelvliezen op de proef stellen maar zijn zéér de moeite van het bekijken en beluisteren waard.

http://www.myspace.com/stylefire
http://www.theanomalys.com
http://www.myspace.com/theanomalys

Zaterdag 6 januari (concert/upbeat dub music)
Radikal Dub Kolektiv (Kroatië)
Burning Soundz met DJs Kingofdub + One Love
open: 21:00 - 4:00 entree: ¤ 7,50 (na de band ¤ 3,-)

Kultuurhuis Bosch heeft weer een primeurtje met de band Radikal Dub Kolektiv uit Zagreb. RDK komt voor het eerst naar Nederland en echt, ze zijn de moeite waard, vooral voor de dubliefhebbers onder ons. De band, opgericht in 2002, speelde een mix van dub, rootsreggae, ska, punkrock en trance/ambient. Nu concentreren ze zich meer op live, upbeat dub music, maar dit zonder hun oude roots te verliezen. Ze komen o.a. hun nieuwste album/cd Bass Matters - RDK meets Perch in dub en hun nieuwe 10" single A Brigher Future promoten die beide opgenomen en gemixed zijn in de Zion Train Studio en uitgebracht op het Universal Egg label. Op myspace.com is o.a. de single te beluisteren en een nummer van het nieuwe album Unity featuring Omar Perry. Na de band zullen DJs Kingofdub + One Love van Burning Soundz de avond verder voorzien van uiterst dansbare reggae, dub, newroots, drum 'n bass en crossover.

Zondag 7 januari (spelletjes)
Bordspelletjesmiddag i.s.m. Spelkwartier
aanvang: 16:00 entree: gratis

Uitgekeken op je eigen oude spelletjes? Grijp hier je kans om met een nieuw spel in aanraking te komen. Het Spelkwartier stelt een selectie nieuwe bordspellen beschikbaar om uit te proberen.

zaterdag 6 januari (expositie)
EXPO (t/m 3 februari) door: Kjell Weewer
dagelijks vanaf 16:00 entree: gratis

"Lusten, momenten van overgave, verlies, verdriet, bezinning in de natuur. Het zijn momenten uit het leven die ik wil weergeven in mijn werk. De keuze voor grafiek ligt hem in zijn eenvoud en onheroepelijkheid. Ik word gedwongen keuzes te maken, dat is wat ik heerlijk vind aan het grafisch werk."

www.kjellweewer.nl

Woensdag 10 januari (concert/ rock)
Taxi to the Ocean + NeWax
DJs Martine en Ewie
open: 21:00 entree tot 22.00 uur: ¤ 3,- (daarna ¤ 4,-)

Spelen in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, in het voorprogramma van The Darkness, Millionaire, The Tragically Hip en onlangs nog door Engeland toeren met The Stranglers. Niet gek voor een band uit Hoorn die ter voorbereiding van hun optreden op het fameuze Noorderslag vanavond een try-out voor dit optreden doet. Hoe experimenteel en electisch rock kan zijn anno 2006 gaat dit vijftal vanavond bewijzen. Drie volledige albums getuigen in ieder geval van veel muzikaliteit en vindingrijkheid. Live staan ze inmiddels hoog aangeschreven en volgens de Oor is dit één van de beste Nederlandse rockgroepen van deze eeuw. Hoort u het eens van een ander. NeWax staat voor dansen, struikelen, dansen en nog eens dansen!! Beentjes van de vloer dus bij deze Nijmeegse/Utrechtse band die een verfrissend mengeling van stijlen brengt: punkfunk, ska, new wave en rock. Opvallend is de eigenzinnige zang en het veelzijdige gitaarspel in combinatie met de strakke ritmesectie. Niet voor niets winnaars van het Nijmeegse studentenbandcompetitie Kaf en Koren. Dit is een Shaking-avond.

http://www.taxitotheocean.nl/
http://www.myspace.com/newax
http://www.shaking.nl/
http://www.myspace.com/shakingarnhem

Donderdag 11 januari (dance/ dancehall reggae)
Jahwarriors Night
DJ 2-inch
open: 21:00 entree: gratis

Dancehall-reggae van de bovenste plank door DJ 2-inch. Voor liefhebbers van deze jamaicaanse muziek is deze avond bij uitstek geschikt om met de voetjes van de grond te gaan. Bo Selecta, splif 'n respect.

Vrijdag 12 januari (concert/ exploderende rock)
El Camino + Zoppo
DJ The Leon King
open: 21:00 entree tot 22.00 uur: ¤ 3,- na 22.00 uur 5,-

Voor de ingang van Bosch staat vanavond een vette Chevrolet El Camino. Op het podium staat de eigenaar, namelijk het Haarlemse gezelschap El Camino trots te wezen. Wat wil je als je een kampioenskandidaat bent in het postrockcircuit. Ze moeten namelijk niets hebben van het veilig zweven van zacht naar hard. Nee, het avontuur wordt gezocht d.m.v. Sonic Youth-achtige riffs en Sigur Ros-achtige droomlijnen. Het geluid is een constante zoektocht naar het spanningsveld, zo klinkt een toertocht met de El Camino! De Chevrolet Zoppo is geen auto. Hoe mooi dit ook zo klinken. Nee, de naam is ontleend aan een tekstregel van de band Polvo waar muzikale gelijkenis mee te vinden is. Zoppo maakt wijdlopige atmosferische rock waarbij de tegendraadse sound van bands als Unwound, Hood, Slint, Sebadoh en Sonic Youth niet geschuwd wordt. Intens, im- en dan weer exploderend; Zoppo knalt! In hun midden zit overigens de geweldige producer Corno Zwetsloot (o.a. Blues Brother Castro, Green Hornet, Propeller, Vladimir). Dat lijkt ons al genoeg reden om vanavond te komen kijken. Dit is een Shaking-avond.

http://www.elcaminosounds.com/
http://www.zoppo.demon.nl/
http://www.myspace.com/zoppomusic
http://www.shaking.nl/
http://www.myspace.com/shakingarnhem

Zaterdag 13 januari (dance/d'n b)
Drum'n Bosch
DJs The Flow, Darkgroove Sin + IdealCrash + MC Fragga open: 23:00 - 4:00 entree: ¤ 5,-

Drum 'n Bass in Bosch met Live DJ acts: The Flow (o.a bekend van Stamina) met het zwaardere d'n'b werk, Darkgroove Sin eveneens lekker 'raw' en met zangeres. DJ IdealCrash zal als winnaar van de DJ-Contest voorronde van november ook een moddervette vinger in de muzikale pap hebben. De coole' MC Fragga zal de bassen, ratelende snares en stuwende ritmes weer woordelijk bijstaan. Een knallende avond is dus gegarandeerd.

Donderdag 18 januari (dance/dj contest)
DJ Contest # 4
RU Arnhems nr 1 DJ?
open: 21:30 entree: gratis

Vanavond de vierde voorronde van de Arnhemse DJ Contest. Na vier voorrondes wordt door het publiek bepaald wie er naar de halve finales, en uiteindelijk naar de finale, gaat. En wie er uiteindelijk Arnhems NR 1 DJ wordt. Ook jij zit in de jury dus kom op tijd om alle deelnemers te horen en om jouw stem te geven. De inschrijving voor de volgende serie is alweer begonnen. Wil je meedoen dan kun je je opgeven via: info@kultuurhuisbosch.nl (o.v.v. DJ Contest). N.b. In 2007 zal er ook een VJ-Contest georganiseerd gaan worden. Als je hieraan wil meedoen meld je dan op hetzelfde mail-adres.

Vrijdag 19 januari (concert/muzikale gekte)
Beu + The Medicinemen
open: 21:00 entree tot 22.00 uur: ¤ 3,00 daarna ¤ 5,-

Uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes. Een muzikaal zoekplaatje. Een trip. De acteur speelt zanger, de gitarist speelt trompet, de dj drumt,. Wie speelt de cello? Muzikanten worstelen met de instrumenten. De teksten rollen als apocalyptische beelden over straffe ritmes. Moeten we dansen? Moeten we huilen? Moeten we lachen? Hoeveel kan een mens verdragen? Het Arnhemse Beu brengt vanavond een gedoseerde lawine van muziek en beeld bijgestaan door een beeldend kunstenaar die als een vj zal schilderen op muziek. Of wij in de war zijn? Nee hoor. Beu wel, maar ze zijn dan ook te gek! Niet minder vreemd is The Medicinemen. Ga maar na, de broers Frank en Ruud Bayer (DJ Skreem) maken onder een langzaam ritme met behulp van draaitafels, gitaar en Chinese klankschalen een bijzondere soundscape van vreemde geluiden en mooie klanken. Hoe dit klinkt? Vreemd. De juiste tablet om deze medicijnmannen te lijf te gaan lijkt ons om gewoon te komen kijken.

http://www.bijbeu.com/
http://www.myspace.com/planeetbeu

Zaterdag 20 januari (Fotonica expo/feest)
Nitevision
DJ Q-rius en Live: Behind the Waves
aanvang: 20:00 - 0:00 entree: gratis

Nitevision is een eindexamententoonstelling van de opleiding Fotonica. Hierin komen veel aspecten aan bod. Het eindexamenwerk van de opleiding in combinatie met muziek (DJ Q-rius en Behind the Waves) en beeld. Een dynamische avond met genoeg te zien en horen. Kijk voor meer informatie op nitevision.hyves.nl, www.djqrius.nl en www.myspace.com/behindthewaves.

Zaterdag 20 januari (dance/vette funk)
Pure Delight
DJs Demian & Cordo
open: 0:00 - 4:00 entree: ¤ 3,-

Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit de ghetto's op de dansvloer. DJs Demian & Syte draaien echt de beste black 70's, soul, en funk. Potverdorie, dit is groovy tot in je tenen toe. Yeah!

Zondag 21 januari (theater)
I Amsterdam door Theatergroep De Zucht
zaal open: 16:00 aanvang: 16:15 entree: ¤ 3,-

Volle bak in het Watertejater! Negen spelers van Theatergroep De Zucht spelen de voorstelling I Amsterdam, een frisse montagevoorstelling. Met intieme zelfportretten zapt De Zucht door de uiteenlopende levens van de negen kleurrijke spelers. Een reis kriskras door Amsterdam en al haar stadsdelen. De middagvullende voorstelling bestaat uit zelfgemaakt en persoonlijk materiaal waarmee elke stedeling zich kan identificeren. De professionele regie is in handen van Anil Jagdewsing (Jagdewsing/Jilesen MGA). Spel: Laura van Rutten, Awishka Jagdewsing, Freerk Terpstra, Robert Wakker, Jeroen de Jong, Marc Heijboer, Jimmy Roemer, Marijtje van der Geest, Ilona Barsony. Regie assistent: Nadia Lalkhan.

Donderdag 25 januari (jamsessie)
Boschsessie
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: gratis

De Bosch jamsessie is een zo breed mogelijke sessie waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en vocalisten. Kom binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

Vrijdag 26 januari (ssw)
Singer Songwriter Festival met:
Roeland van Niele (Gitbox!), KC McKanzie, Marloes van Asselt (TomCat, Norma Jean), Tom Musca DJs Cabian & Wilco
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Op dit SSW-Festival georganiseerd door Kultuurhuis Bosch i.s.m. Popmart: Roeland van de Arnhemse formatie Gitbox!, hij zal prachtige melodieuze liedjes ten gehore brengen die meestal met een snik gepaard gaan, maar ook gemeen kunnen grommen. Marloes van Asselt (ex-Norma Jean) speelt melodieuze lo-fi zoals alleen Marloes dat kan. Als frontvrouwe van de formatie Norma Jean hebben we haar hier al eerder kunnen horen en wist zij menigeen te raken met haar prachtige stem. KC McKanzie is een duo dat op zeer eigenzinnige wijze de folk/country muziek vertolkt, hoewel de muziek een traditionele basis heeft, gaat de zangeres met een bijna kinderlijke onschuld haar eigen weg. Het is aangenaam naar dit duo te luisteren, maar ze zijn beslist niet zoetsappig of gelikt. Singer-songwriter Tom Musca valt op door dynamisch stemgebruik, krachtig gitaarspel en subtiele loops en effecten. Tom Musca schakelt tussen sfeervolle melancholie en indierock. Tijdens live-optredens neemt hij het publiek mee naar een muzikale droomwereld, om hen vervolgens te overrompelen met een muur van energie en melodie. Na afloop is gelegenheid om volop te dansen want DJs Cabian & Wilco zullen de avond feestelijk afsluiten.

http://www.gitbox.nl
http://www.kc-mckanzie.de
http://www.myspace.com/tomcatmusic
http://www.tommusca.nl
http://www.popmart.nl

Zaterdag 27 januari (multiculturele dansavond)
Maison Africaine
DJ Sagna + George
open: 22:00 - 4:00 entree: ¤ 5,-

Een nieuw initiatief in Kultuurhuis Bosch is Maison Africaine. Deze avond zal een veelheid aan multicultuur brengen en zal vandaag voor het eerst te beleven zijn. De muziek komt uit vele windstreken en is uitermate dansbaar want wie kan er stil blijven staan als je overgoten wordt door Zouk, Salsa, Reggaeton, Merengue, Coup de Canne, Reggae en Good Ol' Disco.

Zondag 28 januari (voordracht/poëzie)
Dichter bij Bosch
aanvang: 15:30 entree: gratis

Grappig, serieus en met een muzikaal randje; een ontspannen middag om uit eigen (poëzie)werk voor te dragen. Maar ook om te luisteren naar, en te genieten van het werk van anderen. (Meld je tijdig aan als je wilt voordragen)

Zondag 28 januari (theatervoorstelling)
Samen de Planken op speelt: 'Schijn bedriegt'
aanvang: 19:00 entree: gratis

Een kind ziet, een kind weet, het is maar dat je 't niet vergeet. Een verrassende voorstelling van een groep multiculturele jongeren uit Arnhem over de belevingswereld van een kind in een wereld vol geweld.

za 3 februari Bettie serveert + Swelter
vr 9 februari 3 voor 12 - bandavond
za 10 februari Das Fabrique met special acts VJs en DJs


---

Publiciteit
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
E| info@kultuurhuisbosch.nl
W| www.kultuurhuisbosch.nl