Gemeente Westvoorne


Mededelingen rond de feestdagen

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westvoorne vindt plaats op woensdag 3 januari aanstaande, vanaf 20.00 uur.

Het college van B&W nodigt alle inwoners daarvoor van harte uit. Ook u hopen we die avond te kunnen verwelkomen.

Het college van burgemeester en wethouders van Westvoorne,

de secretaris, de burgemeester,

mr. J.M.C. Postema P.E. de Jong

Kerstboomverbranding 3 januari 19.00 uur 1e Slag

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis, is de kerstboomverbranding op het strand aan het 1e Slag in Rockanje. Aanvang 19.00 uur.

Inleveren kerstbomen voor de Kerstboomverbranding 2007

Op woensdag 3 januari a.s. - de dag van de kerstboomverbranding op het
1e Slag in Rockanje - kunnen kinderen weer een extra zakcentje verdienen. Voor iedere complete kerstboom betaalt de gemeente namelijk 0.50 eurocent. Lever woensdag 3 januari de boom in op het parkeerterrein aan De Ruy in Oostvoorne nabij de brandweergarage of op het parkeerterrein aan de Kerkweg in Rockanje, ook nabij de brandweergarage. Je kunt daar tussen 15.00 - 18.00 uur terecht. De bomen worden naar het 1e Slag in Rockanje gebracht om vanaf 19.00 uur onder toezicht van de brandweer te worden aangestoken.

Door extra veel bomen te verzamelen krijgen we weer een mooi vreugdevuur!

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer C.S. Langendoen, hoofd Civieltechnische Buitendienst, telefoon: (0181) 40 80 58.

Dienstverlening rond de feestdagen

Rond de feestdagen is het gemeentehuis op de normale tijden geopend. Iedere werkdag is het gemeentehuis geopend van 09.00 - 12.00 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 18.30 uur. En verder op alle tijdstippen tussen 08.00 - 17.00 uur na een afspraak met de betrokken medewerker. Op maandag 25 december en dinsdag 26 december zijn het gemeentehuis en de gemeentewerf gesloten. Nieuwjaarsdag zijn wij eveneens gesloten. De secretarie in het oude gemeentehuis in Oostvoorne is geopend van 10.00
- 14.00 uur, op zaterdag tot 12.00 uur

Huisvuilroute

In verband met 1e en 2e Kerstdag ( maandag 25 en dinsdag 26 december a.s.) wordt er geen huisvuil ingezameld. Het afval wordt op woensdag 27 december a.s. ingezameld. (groene minicontainers) In de kerstweek wordt er op donderdag 28 december a.s. GEEN grofvuil ingezameld. De huisvuilroute van maandag 1 januari a.s. (Nieuwjaarsdag) wordt verzet naar dinsdag 2 januari a.s. ( grijze minicontainers)

Algehele ontheffing sluitingsuur Horeca

In de nacht van 31 december op 1 januari geldt een algehele ontheffing sluitingsuur voor de Horeca. Via de krant worden de Horeca-ondernemers hiervan op hoogte gesteld.

Veilige feestdagen

Vanzelfsprekend denken we bij de komende feestdagen vooral aan gezelligheid,

vrolijkheid, ontmoetingen en licht. Om dat waar te maken, is het echter noodzakelijk om veel aandacht te geven aan de veiligheid. Kies voor veilige versieringen, zowel in huis, als in de school, het bedrijf of de horecagelegenheid. Met een beetje

extra aandacht is de veiligheid flink te verhogen.

Alle bedrijven en instellingen in onze gemeente hebben inmiddels een brief ontvangen waarin de Intergemeentelijke Brandweer Voorne-Putten (IBVP) de eisen nog eens op een rijtje zet. U kunnen eenvoudig zien of een instelling of horecagelegenheid veilig is. Zo ja, dan zijn de vluchtroutes vrij en duidelijk aangegeven, zijn er voldoende blusmiddelen aanwezig en hangen versieringen buiten uw bereik.

Kerstversiering

Voor de versiering van uw woning kunt u ook op een paar belangrijke zaken letten.

Zorg ervoor dat uw kerstboom nooit deuren of ramen verspert, want mocht het fout gaan, dan moet u snel naar buiten kunnen. Leg ook geen snoeren voor de deur. Houd echte kaarsen buiten bereik van kinderen en laat open vuur nooit onbewaakt of in het bijzijn van kinderen achter. Hang geen brandbare versiering in de buurt van vuur of warm wordende apparatuur en zorg dat er blusmiddelen aanwezig zijn.

Vuurwerk

Tenslotte enkele tips voor het veilig omgaan met vuurwerk. Koop vanaf 29 december a.s. vuurwerk alleen bij een verkoper met vergunning en bewaar het vervolgens koel en droog. In een blikken trommel bijvoorbeeld en absoluut niet in een broek- of jaszak. Lees altijd de Nederlandse gebruiksaanwijzing en volg die op. Draag geen nylon en geen kleding met een capuchon. Maak de lontjes goed vrij en leg het vuurwerk op de grond voor het aansteken. Zet vuurpijlen in een fles met zand. Gebruik geen aansteker of lucifers, maar steek het vuurwerk aan met een aansteeklont, sigaar of sigaret. En natuurlijk is het gevaarlijk om vuurwerk naar mensen of dieren te gooien. Houd zelf ook voldoende afstand. En tenslotte: ruim op 1 januari zo snel mogelijk de rommel op.

Aanpak vreugdevuren

Tijdens voorgaande jaarwisselingen werd in Oostvoorne en Rockanje een aantal `illegale' vreugdevuren ontstoken. Het materiaal daarvoor werd in de brandpaden achter de woning opgeslagen. Dit bracht voor bewoners gevaarlijke situaties met zich mee. Vluchtroutes zijn daardoor niet meer vrij te belopen en het brandgevaar wordt verhoogd. Het enige legale vreugdevuur in de gemeente Westvoorne is het vuur dat op woensdagavond 3 januari a.s. om 19.00 uur door de brandweer aan het
1e Slag in Rockanje wordt begeleid.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (AVP) is het verboden in de open lucht vuur aan te leggen, vuur te stoken of vuur te hebben. Alle schade die ontstaat door het ontsteken van een vreugdevuur door anderen dan de brandweer wordt op de daders verhaald.

Voorkomen

Ook u kunt helpen voorkomen dat er materiaal voor zo'n illegaal vreugdevuur wordt verzameld. Zet u alstublieft tijdens de kerstvakantie geen grof vuil onbeheerd op straat. Ook verzoeken wij u om uw kerstboom afgesloten te bewaren tot 3 januari a.s, wanneer de kinderen bij u langs komen en zo een zakcentje kunnen verdienen. Het vreugdevuur 's avonds aan het 1e Slag wordt des te mooier!

Help mee aan schoonmaakactie op Nieuwjaarsdag

De meeste ongelukken gebeuren nog steeds op 1 januari doordat kinderen gaan spelen met vuurwerk dat niet is afgegaan. Daarom worden door de gemeente net als voorgaande jaren op 1 januari 2006 de dorpskernen geveegd.

Door deze zwerf-vuurwerk-schoonmaak-actie wordt geprobeerd de straten zoveel mogelijk vuurwerkvrij te krijgen, waardoor jongeren geen zwerfvuurwerk meer vinden om mee te stunten. Dit soort ongelukken kunt u als bewoner van Westvoorne mee helpen voorkomen door zelf uw straat op 1 januari schoon te vegen.