Gemeente Hattem

Hattem start met bouw loket Zorg en Welzijn

Vestiging loket in stadhuis

Hattem, 20 december 2006-- Op 3 januari 2007 start de gemeente Hattem met de realisatie van het loket Zorg en Welzijn. Het loket wordt hét aanspreekpunt voor alle inwoners van Hattem met vragen over de Wet maatschappelijke ondersteuning en alle andere (aan)vragen op het gebied van zorg en welzijn.

Het loket Zorg en Welzijn wordt gevestigd op de afdeling Sociale Zaken. De verbouwingswerkzaamheden starten op 3 januari. Naar verwachting zal de opening van het loket medio februari plaatsvinden. De huidige spreekkamers van Sociale Zaken zijn in deze periode slechts gedeeltelijk beschikbaar. Eén spreekkamer verdwijnt in zijn geheel en een tweede spreekkamer gaat gedeeltelijk op in het nieuwe loket. In de tussenliggende tijd zijn er alternatieve spreekruimtes voorhanden.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is vanaf 1 januari 2007 van kracht. In de Wmo worden de huidige Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg), de huidige Welzijnswet en delen van de huidige Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), met name de huishoudelijke verzorging, samengevoegd. Het loket Zorg en Welzijn zal nadrukkelijk aandacht schenken aan de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. Maar ook voor vragen over bijvoorbeeld opvoedingsondersteuning of over de voormalige Wvg-voorzieningen kunnen alle Hattemers bij dat loket terecht. Het wordt een breed loket, waar veel informatie is te krijgen over alle terreinen binnen de Wmo.


---------------------------------------