Gemeente Leeuwarden

Persbericht 27 december 2006

Een sinaasappel en een lot voor een kerstboom op 3 januari 2007

Voor het veertiende jaar zamelen leerlingen van de Leeuwarder basisscholen kerstbomen in. Een actie die in al die jaren is uitgegroeid tot een gewild klusje in de kerstvakantie.

Op woensdag 3 januari is het weer zover. Leerlingen van 21 basisscholen uit de gemeente Leeuwarden gaan op kerstbomenjacht. Inwoners en ook winkeliers kunnen hun kerstboom 's morgens buiten zetten. De leerlingen van een school uit de buurt halen de boom op en brengen deze naar school. Het is ook mogelijk de boom zelf bij één van de deelnemende scholen te brengen. De inzameling is tot 14.00 uur. Daarna worden de bomen bij de scholen opgehaald.

De inzameling van de afgedankte bomen voorkomt brandjes die soms voor duizenden euro's schade aan bijvoorbeeld wegdek of plantsoen veroorzaken. De kerstbomen worden versnipperd en gecomposteerd. Het compost wordt gebruikt in het openbaar groen van de gemeente Leeuwarden.

Per ingezamelde boom krijgt de school ¤ 0,45. De kinderen krijgen per ingeleverde boom een sinaasappel en een lot. Met dit lot maken zij kans op een cadeaubon van ¤ 25. Per school wordt één cadeaubon verloot onder de deelnemende leerlingen.

Kijk voor de lijst van deelnemende scholen op www.leeuwarden.nl


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: gemeente Leeuwarden, perstelefoon: 058 - 2334002 of Joop Meijer, wijkzaken telefoon (058) 2338693.