MINDEF: F-16 op dieplader naar Eindhoven

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Morgen, woensdag 3 januari 2007, wordt op vliegbasis Eindhoven een F-16 afgeleverd met een dieplader. De niet meer vliegende F-16 met staartnummer J-235 komt naar Eindhoven om (aankomende) vliegtuigtechnici praktijkervaring op te kunnen laten doen.

De F-16 dient als hulpmiddel in het zogenaamde opleidingsdock. Door een samenwerkingsverband met verschillende Regionale Opleidings Centra en VTOC Fokker (bedrijfsschool te Amsterdam) kunnen leerlingen met de specialisaties vliegtuigonderhoudtechniek en avionicatechniek praktijkervaring op doen op het gebied van techniek bij defensie.

De Koninklijke Luchtmacht heeft een grote behoefte aan voldoende goed gekwalificeerd technisch personeel op het gebied van vliegtuigonderhoud- en avionicatechniek. In het opleidingsdock op vliegbasis Eindhoven staat al een Fokker F-27 waar leerlingen aan kunnen sleutelen. De F-16 heeft een grote meerwaarde vanwege de hightech apparatuur. In het opleidingsdock krijgen jongeren een beeld van defensie en de mogelijkheden voor werken in technische functies.