Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Foto-expositie Hillesluis in the Picture in Kopblok

Museum Hillesluis bestaat vanaf 1 januari 2007 niet meer, maar in de vrijgekomen ruimte hangt meteen al de foto-expositie Hillesluis in the Picture

Wijkgericht
Een aanwijzing in de richting van hoe men denkt over de nieuwe opzet van de expositieruimte: die moet wijkgericht zijn. Hillesluis in the Picture wordt dinsdag 9 januari, om 13.15 uur geopend door Robbert Baruch, portefeuillehouder Kunst en Cultuur van de deelgemeente Feijenoord. Plaats van handeling: Wijkgebouw t Kopblok, Riederlaan 200

Archieffotos
De foto-expositie is samengesteld door Rob Schenk, in samenwerking met Sport en Recreatie Rotterdam. Ze bestaat uit archieffoto's en recente opnamen uit Hillesluis en is te bezichtigen tot 2 februari 2007.

Colosseum
De (archief)fotos dateren vanaf 1930 en geven een indruk van de verschillende buurten in Hillesluis, zoals de Walravenbuurt, Slaghekbuurt en Riederbuurt, met een prominente rol voor de Beijerlandselaan en de voormalige bioscoop Colosseum.

Bewonersbijeenkomsten
Op recente opnamen, gemaakt door de wijkbewoners Niko Wielders en Frans van Meggelen staan bewonersbijeenkomsten en activiteiten meer centraal. Parallel aan 'Hillesluis in the Picture' toont de Rotterdamse fotograaf Lenny Oosterwijk in een solopresentatie portretfoto's van studenten in Tuzla (Bosnië), afkomstig uit verschillende landen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Frans van Meggelen, via de telefoonnummers (010) 432 20 72 of (06) 18 99 74 63.

(foto: Het Stulemeijer wooncomplex in de wijk Hillesluis.)