Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Deelraad nog niet live op internet

Er komen vooralsnog geen uitzendingen via internet van de vergaderingen van de deelraad-en commissievergaderingen.

Onderzoek
Het dagelijks bestuur heeft, na een motie van GroenLinks, onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat voor de aanschaf van geschikte cameras zon 40.000 euro nodig is. De jaarlijkse kosten bedragen tussen 12.000 en 40.000 euro.

Twijfel
Vooral over dat laatste bedrag hebben deelraadsleden hun twijfels. Portefeuillehouder Robbert Baruch benadrukte dat voor voldoende kwaliteit een goede regie nodig is, oftewel mensen die de cameras bedienen.

Motie afgedaan
Henk van Rijn (Leefbaar Rotterdam) wierp tegen dat het als werkervaringsproject goedkoper kan. Fractievoorzitter Jan Smit gaf aan dat de technieken steeds goedkoper worden. Ook Yusuf Tahiroglu (GroenLinks) had gedacht dat het voor een lager bedrag kan. Hij was uiteindelijk de enige die tegen het voorstel stemde om de motie als afgedaan te beschouwen. Waarbij voorzitter Dagmar Oudshoorn aantekende dat de raad dit punt altijd nog een keer terug kan laten komen. Misschien kan het over één of twee jaar makkelijker en goedkoper, aldus Baruch.

Bereik
Over het nut van de uitzendingen via internet werd in de raadsvergadering van 21 december niet gedebatteerd. Het dagelijks bestuur verwacht niet dat een groot aantal inwoners van Feijenoord bereikt zal worden en geloofd meer in nieuwe instrumenten, zoals een jaarlijkse verantwoordingsdag en wijkbezoeken.