Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Uitreiking vrijwilligersprijzen op nieuwjaarsreceptie 2007

Er is een eerste en tweede prijswinnaar gekozen uit de 11 nominaties voor de vrijwilligersprijs Ring van Feijenoord. Tot deze keuze kwam de commissie Ring van Feijenoord op dinsdag 19 december van het vorige jaar.

Uitreiking op 11 januari
De Ring van Feijenoord wordt donderdag 11 januari uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Feijenoord, in het Lokaal Cultureel Centrum t Klooster aan het Afrikaanderplein 7.

Criteria
De commissie liet zich bij haar keuze leiden door de volgende criteria:

* de genomineerde organisatie, vrijwilliger of het bewonersinitiatief bevordert met zijn activiteiten de leefbaarheid in de buurt, wijk of deelgemeente;

* er is aandacht voor participatie van bewoners;
* het initiatief is bij voorkeur niet gericht op een specifieke doelgroep.

Uit welke hoek

In de beoordeling voor het jaar 2006 heeft ook meegewogen uit welke hoek de nominaties kwamen. Van door de deelgemeente gesubsidieerde semi-professionele organisaties of van de bewoners zelf?

Nieuw
Er is verder gekeken naar nieuwe initiatieven. Belangrijk voor de commissie was ook de vraag of het initiatief meer op zichzelf staat, of dat het een initiatief is waarbij wordt samengewerkt met bewonersorganisaties en professionele organisaties als het opbouwwerk, woningcorporaties, politie, SWF, etcetera.

Teleurstelling
De commissie Ring van Feijenoord is overigens licht teleurgesteld over het aantal nominaties dit jaar, ook omdat er zoveel op dit gebied gebeurt in de deelgemeente. Daarom zal al vroeg in 2007 de aandacht uitgaan naar vrijwilligerswerk.

Actiever zoeken
De commissie gaat actiever zoeken naar vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven. Ze worden op de voet gevolgd, om zo een beter beeld te krijgen van door hen ontwikkelde activiteiten. Dit zal mede bepalend zijn voor de keuze van de winnaar van 2007. In de commissie wordt verder permanent een plaats ingeruimd voor de winnaar van de Ring van Feijenoord.

Genomineerden

* De elf genomineerden voor de ring van Feijenoord 2006 zijn, in willekeurige volgorde:

* Cineac TV;

* OorlogsVerzetsMuseum;

* Stichting Welzijn Surinamers Feijenoord, de heer Ramsaran;
* Actiecomité De Langegeer, tegen de sloop van 85 woningen;
* EHBO Vereniging Zuid;

* Leer- en Ontmoetingsproject voor Vrouwen (LOV);
* Kindertuin de Teyl;

* Oleander Overleggroep (OOG);

* Atlasgroep Feijenoord;

* Het Witte Paard;

* Wijkbus Feijenoord.

Informatie

Voor meer informatie over de Ring van Feijenoord kunt u bellen met Fred Hoeksema of Anouschka Biekman van de deelgemeente Feijenoord. Respectievelijk bereikbaar via de telefoonnummers (010) 291 60 76 en (010) 291 63 44.

(foto: Het OorlogsVerzetsMuseum op Katendrecht. Activiteiten in Kindertuin de Teyl in Hillesluis )