Gemeente Capelle a/d IJssel

Het Wmo-loket voor zorg, wonen en welzijn

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vervangt per 1 januari 2007 de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en een deel van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, namelijk de huishoudelijke verzorging. De Wmo moet er voor zorgen dat alle mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en mee kunnen doen in de samenleving.

Individuele voorzieningen voor hulp bij het huishouden (ex-AWBZ) en voor gehandicapten (ex-Wvg) heten voortaan individuele Wmo-voorzieningen.

Op 1 januari van dit jaar is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden.

Met de Wmo zijn de verschillende regels en voorzieningen op het gebied van zorg, wonen en welzijn beter op elkaar afgestemd. De gemeente kan u zo beter van dienst zijn met informatie, advies en ondersteuning. Vanaf 1 januari kunt u daarvoor terecht bij het speciale Wmo-loket.

Is het Wmo-loket voor u bedoeld?

Bij het Wmo-loket kunt u terecht voor informatie, advies, aanvragen voor voorzieningen en ondersteuning op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Heeft u hulp bij het huishouden nodig? Moet uw woning worden aangepast omdat u niet meer goed uit de voeten kunt? Of moet u een scootmobiel aanschaffen? Neemt u dan contact op met het Wmo-loket.

Waar vindt u het Wmo-loket?

U kunt het loket op verschillende manieren bereiken. U kunt bellen, maar u kunt ook langskomen. Als het nodig is, komt iemand van het Wmo-loket bij u thuis.

Het loket is op twee plaatsen gevestigd:

Stichting Meldpunt
Bezoekadres: Kerklaan 149

Postadres: Postbus 415, 2900 AK Capelle aan den IJssel
Telefoon: 010-450 1344

Website: www.samenincapelle.nl E-mail: wmo@capelleaandenijssel.nl Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Bij het Meldpunt zijn ook het Steunpunt mantelzorg en het Steunpunt informele zorg gevestigd. Het Steunpunt mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Het Steunpunt informele zorg biedt ondersteuning aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op het gebied van zorg en welzijn. De openingstijden van beide steunpunten zijn dezelfde als die van het Meldpunt.

Gemeente Capelle aan den IJssel

Bezoekadres: Rivierweg 111

Postadres: Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel

Telefoon: 010-284 8331, 8332, 8333

Website: www.samenincapelle.nl E-mail: wmo@capelleaandenijssel.nl

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur
woensdag van 8.00 tot 16.00 uur

www.samenincapelle.nl

Op de Wmo-site www.samenincapelle.nl kunt u allerlei informatie vinden over de Wet maatschappelijke ondersteuning in Capelle aan den IJssel.