Politie Haaglanden

Persberichten 3 januari

Haaglanden, 03-01-2007

Geldnood: tv van buren verpatst
Den Haag Een 21-jarige Hagenaar zat zo krap bij kas dat hij uit de woning van zijn 22-jarige buurman aan de Terwestenstraat een televisietoestel pikte en het bij de lommerd verkocht. De gedupeerde kwamen dinsdagmiddag omstreeks twee uur thuis van vakantie en ontdekte dat zijn televisie was verdwenen. De man belde de politie en maakte melding van een inbraak. Toen politieagenten bij de woning arriveerden, bleek dat de vork anders in de steel zat: het 22-jarige slachtoffer had zijn woningsleutel tijdens zijn vakantie aan een neef uitgeleend, de neef leende de sleutel vervolgens uit aan de 21-jarige vriend van de bovenbuurvrouw van de 22-jarige. Deze werd aangehouden en bekende de diefstal. Hij verklaarde de televisie te hebben verpatst, omdat hij in geldnood zat.

Aangehouden met vuurwerk en spiritus
Den Haag Een 15-jarige jongen uit Den Haag probeerde de politie er dinsdagavond tevergeefs van te overtuigen dat hij met een fles brandspiritus over straat liep, omdat hij thuis ging schoonmaken. De agenten, die de jongen omstreeks half negen op de Goudsbloemlaan samen met een 16-jarig vriendje hadden betrapt op het afsteken van vuurwerk, geloofden niets van het verhaal en hielden beide jongens aan. Op het politiebureau erkende de 15-jarige uiteindelijk dat de brandbare vloeistof was bedoeld om kerstbomen in brand te steken. De jongen moest de spiritus inleveren en is doorverwezen naar Bureau Halt. Zijn vriendje raakte het vuurwerk kwijt dat hij op zak had. Over de afhandeling van zijn zaak is nog niets bekend.

Vechten met winkeldief
Den Haag Personeel van een winkel aan het Loosduinse Hoofdstraat is dinsdagavond omstreeks acht uur met een 30-jarige Haagse winkeldief op de vuist gegaan. De man werd betrapt op het eten van enkele croissantjes uit de winkel. Ook had hij enkele goederen onder zijn jas verstopt. Toen personeel de man wilde aanhouden, deelde hij schoppen en een kopstoot uit. Om de verdachte in bedwang te houden, zijn daarna over en weer klappen gevallen. De winkeldief is overgedragen aan de politie en ingesloten.

Erg hard het nieuwe jaar in
Leidschendam- Een 23-jarige automobilist uit Leiden is 3 januari om 02.30 uur aangehouden op de A4 omdat hij met een snelheid van 178 km/uur reed. De politieagenten konden de automobilist pas na enkele kilometers aan de kant zetten. De toegestane snelheid is ter plaatse 100km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Makkelijke vangst
Leidschendam- Een 16-jarige jongen uit Voorburg is 2 januari om 23.30 uur op de Heuvelweg aangehouden omdat hij een abri had vernield. Een getuige had een en ander gezien en belde de politie. Omdat de jongen in de richting van het politiebureau liep konden de agenten het bureau uitlopen en de jongen aanhouden.

Vroege nieuwjaarsborrel
Leidschendam Een 39-jarige automobilist uit Leidschendam is op dinsdag 2 januari om 17.15 uur aangehouden in de Warmoezierstraat. De man werd al mobiel bellend gesnapt door enkele surveillerende politieagenten. Toen zij de man aanspraken bleek dat hij te veel had gedronken. Hij blies 675 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Twee aanhoudingen na diefstal uit auto
Delft Een 17-jarige Rotterdammer is dinsdag 2 januari om 13.30 uur aangehouden in de Van Schuijlenburchstraat. Een getuige zag dat de man uit een bestelauto van TPG enkele pakketjes wilde wegnemen belde direct de politie. In de directe omgeving zagen politieagenten de man lopen die vervolgens werd aangehouden. Later op de avond, omstreeks 22.30 uur meldde zich een 17-jarige Delftenaar aan het politiebureau. Hij verklaarde betrokken te zijn geweest bij de diefstal waarop ook hij werd aangehouden.

Fietser gewond bij aanrijding auto
Delft Een 42-jarige fietster uit Delft raakte dinsdag 2 januari om 17.40 uur gewond bij een aanrijding op de Delfgauwseweg. Een 26-jarige automobilist uit Delft parkeerde zijn personenauto en opende zijn portier. De aankomende fietster botste tegen het geopende portier aan. Het slachtoffer werd met lichte verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis.

Vandalen zorgen voor commotie
Delft Onbekenden stichtten dinsdag 2 januari om 19.40 uur brand In een lift aan de Cesar Franckstraat. Politie en brandweer rukten uit vanwege de enorme rookontwikkeling. Eenmaal ter plaatse bleek het slechts te gaan om enkele in de brand gestoken lege eierdozen. In het trappenhuis ontstond flinke rookontwikkeling. Niemand raakte gewond.

Hardleerse bestuurder
Delft Tot twee keer toe werd woensdag 3 januari een 38-jarige automobilist uit Delft aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd om 02.20 uur gesnapt op de Nijlhof. De man blies 485 ugl en kreeg een rijverbod en werd daarna in vrijheid gesteld. Korte tijd later zagen politieagenten de man echter opnieuw in zijn auto over de Derde Werelddreef rijden. Hij werd weer aangehouden en blies 410 ugl.

Op visite
Zoetermeer Een familie uit Zoetermeer keek tijdens oudjaarsnacht raar op hun neus toen bleek dat hun tuinmeubelen en een gedeelte van hun schutting aan de Heijermanshove bleek weggenomen. Al snel bleek dat de visite verantwoordelijk was voor de diefstal en vernieling. Toen de familie om uitleg ging vragen ontstond er een handgemeen. Later zijn excuses aangeboden en hebben beide partijen een gesprek over de afhandeling van de schade. Niemand werd aangehouden.

Auto vast op middengeleider
Zoetermeer In burger geklede agenten zagen dinsdag 2 januari om 13.40 uur een auto op de middengeleider bij de parkeergarage van het Westwaars vast staan. De auto was op de middengeleider vast komen te zitten toen de bestuurder vanuit de J.L van Rijweg de parkeergarage in reed maar de middengeleider over het hoofd zag waarbij een betonblok los kwam en onder de auto terecht kwam. De bestuurder van de auto heeft zelf de situatie met behulp van een krik hersteld.

Aanrijding jongetje (9)
Zoetermeer Dinsdag 2 janurari om 14.30 uur is een jongetje van negen jaar aangereden toen hij plotseling rijbaan van de Putterhoekstraat overstak. De 22-jarige bestuurster uit Zoetermeer die op dat moment aankwam kon niet meer op tijd afremmen en raakte het jongetje. Ambulance personeel constateerde alleen een lichte hersenschudding en heeft het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis in Zoetermeer.

Flessentrekkerij
Zoetermeer Een groep van zes toeristen uit Estland boekte voor ongeveer 400 euro per persoon een reis naar Amsterdam, maar werd geplaatst in het een hotel in Zoetermeer. Het hotel had echter alleen een aanbetaling van 200 euro ontvangen en belde de politie toen bleek dat de groep de rekening niet verder kon en wilde voldoen. De mannen weigerden te betalen aangezien zij al aan de reisorganisatie hadden betaald. Bovendien hadden zij verder geen geld of creditcards bij zich. De zes mannen werden aangehouden en is werd aangifte opgenomen van flessentrekkerij. Het hotel stemde in met een betalingsregeling waarna zij in vrijheid werden gesteld.

Graffiti
Zoetermeer Een beveiligingsbedrijf zag dinsdag 2 januari om 21.15 uur twee jongemannen uit Zoetermeer (15 en 16 jaar) graffiti YORK schrijven op een raampost bij een bedrijf aan de Afrikaweg en hield de jongens vast. De politie heeft de jongens overgenomen en een van de jongen bekende de tag te hebben gemaakt. Hij kreeg na overleg met zijn moeder een Halt-verwijzing.