Politie Flevoland

Aanhoudingen na vuurwerkoverlast

Lelystad, 03-01-2007 o Twee Lelystedelingen van 14 jaar zijn dinsdagmiddag aangehouden na het afsteken van vuurwerk bij het bedrijventerrein aan De Jol.
Surveillerende agenten zagen de twee jongens vuurpijlen en knalvuurwerk afsteken. Bij het zien van de politie gingen de jongens ervandoor, waarbij een van hen ten val kwam. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, het resterende vuurwerk is in beslag genomen. Hun ouders zijn in kennis gesteld en gaven toestemming voor een HALT-afhandeling.
Zeewolde Een 18-jarige jongen uit Zeewolde is dinsdagavond aangehouden op de Flediteweg. Getuigen hadden gehoord dat er zwaar vuurwerk was afgestoken. De jongen was met drie vrienden carbid aan het schieten. Het vuurwerk is in beslag genomen. Twee van de jongens konden zich niet identificeren en kregen hiervoor ook een bekeuring. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Urk Na een melding van vernielingen van autos bij het Kompas is dinsdagavond een 15-jarige jongen uit Urk aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje van ongeveer tien jongeren, die zich bij de komst van de politie uit de voeten maakten. Alleen hij en een vriend bleven staan en werden aangesproken. Toen bleek dat de 15-jarige het vuurwerk had afgestoken, is hij meegenomen naar het bureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en zijn akkoord met een HALT-straf. Na een gesprek met de melder gaat de politie vaker surveilleren bij het Kompas.