Politie Groningen

Woensdag 3 januari 2007

Provincie Groningen, 03-01-2007

Groningen: Stadjer komt om bij verkeersongeval

Een 24-jarige man uit Groningen is dinsdagavond op de Ulgersmaweg verongelukt. Hij verloor door te hoge snelheid de macht over het stuur. Hierdoor reed hij over de naastgelegen parkeerstrook, botste tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een boom.
Hulpverleningsdiensten en het Mobiel Medisch Team waren snel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Groningen: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft dinsdagnacht op de Bornholmstraat het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige automobilist uit West-Terschelling. Bij een controle viel hij goed door de mand en hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek ruim 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs mocht hij achterlaten toen hij het bureau weer mocht verlaten.

Groningen: fietser gewond door aanrijding

Een 34-jarige fietser uit Groningen is dinsdagavond op de Bornholmstraat gewond geraakt. Een 64-jarige automobilist uit Grootegast verleende geen voorrang aan het slachtoffer dat op het fietspad fietste. De fietser werd met aangezichtsletsel naar een ziekenhuis gebracht. Omdat hij naar alcohol rook, is een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage vast te kunnen stellen. De fiets en de auto liepen lichte schade op. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: politie controleert op dragen autogordel

De politie heeft dinsdag op drie locaties in de stad een autogordelcontrole gehouden. Op de Oosterweg werden 272 automobilisten gecontroleerd. Hiervan droegen vier geen gordel. Op de Helperzoom vielen van de 230 automobilisten twee door de mand. Tenslotte droegen op de Turfsingel tien van de 273 automobilisten geen gordel. Zij kregen een bekeuring van 75 euro.

Winschoten: inbraak in bedrijf

Onbekenden hebben maandagnacht in een bedrijf aan de Garst een inbraak gepleegd. Men forceerde een raam, waarna men vanuit het pand enkele platte beeldschermen en een draadloze telefoon kon wegnemen. De inbrekers wisten te ontkomen. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld.

Scheemda/Noordbroek: vernielers abri aangehouden

De politie heeft dinsdagavond rond middernacht op de Scheemderstraat vier jongeren in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar uit Noordbroek aangehouden voor vernieling. Het viertal werd na een melding van een vernieling van een abri op de Scheemderzwaag in Scheemda ingerekend. Na verhoor bekenden twee van de vier een ruit van de abri te hebben vernield. Allen mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: bijna botsing leidt tot aanhouding

De politie heeft dinsdagnacht een 30-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De Veendammer liep tegen de lamp, omdat hij in de Kerkstraat in Zuidbroek bijna frontaal in botsing was gekomen met een politieauto. De man wist met een stuurcorrectie nog net een aanrijding te voorkomen. Na een achtervolging wist de politie de verdachte op de Ommelanderwijk in Veendam te achterhalen. Een blaastest op straat wees uit dat de 30-jarige te diep in het glaasje had gekeken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1980, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 844, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Tjuchem, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 967, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 662, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.