Politie Hollands Midden

Datum: 3 januari 2007

Lisse Zoekactie na inbraak De politie heeft op zaterdag 30 december, rond 15.00 uur, met een helikopter boven Lisse gezocht naar drie jongens die gesnapt waren toen zij poogden in te breken in een woning aan de Heereweg. De bewoonster was op zolder toen zij naar beneden liep en een schim zag wegvluchten. Ze zag meerdere jongens wegvluchten. De politie werd ingelicht. Onmiddellijk werd er een helikopter ingezet om vanuit de lucht te zoeken naar de daders. De politie heeft de hele omgeving uitgekamd. Helaas heeft de zoekactie niet geleid tot de aanhouding van de drie daders. De bewoners van de woning aan de Heereweg hebben aangifte gedaan. Het is nog niet bekend of er iets weggenomen is.

Leimuiden Verkeersongeval Op de Willem van der Veldenweg heeft op dinsdag 2 januari rond 17.00 uur, een aanrijding plaatsgevonden tussen een brommer en een fietser. Een 12 jarige meisje uit Leimuiden reed op haar fiets over de Willem van der Veldenweg, komende uit de richting van Rijnsaterwoude. Zij wilde op een gegeven moment linksaf slaan, maar liet hierbij de haar in dezelfde richting rijdende bromfietser niet voorgaan. De bromfietser, een 16 jarige jongen uit Hoofddorp, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser kwam ten val en raakte gewond aan het hoofd en haar enkel.

Gouda Poging diefstal uit school

De politie heeft dinsdagavond 2 januari drie Gouwenaren van 16 en 17 (2x) jaar aangehouden op verdenking van poging diefstal uit een school aan de Willem de Zwijgersingel. De politie kreeg een melding dat drie jongens zich verdacht ophielden bij het afgesloten fietsenhok van de school en dat ze waarschijnlijk aan het inbreken waren. De drie werden nabij de school aangehouden. Bij één van de jongens werd een schroevendraaier aangetroffen. Twee van hen konden zich niet legitimeren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gouderak Doorrijden na aanrijding De politie kreeg op dinsdag 2 januari de melding dat er een aanrijding was gebeurd op het Middelblok. Bij aankomst van de politie bleek een vrouw (leeftijd wordt niet bekend gemaakt) uit Gouderak gewond geraakt te zijn toen een bestelbus in de bocht op haar weghelft kwam en tegen haar brommobiel aanreed. De bestuurder van de bestelbus is zonder zich te bekommeren om de vrouw en zonder zijn identiteit kenbaar te maken zijn weg vervolgd. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de bestuurder van de bestelbus. In de omgeving werd door agenten uitgekeken naar de bestelbus die mogelijk schade zou hebben. Op de Dorpsstraat werd een onbemand en beschadigde bestelbus aangetroffen. De bestelbus is door de politie in beslag genomen. De Gouderakse is voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Lekkerkerk Openlijk geweld De politie heeft drie aangiftes opgenomen nadat er op dinsdag 2 januari, rond 02.00 uur 's nachts, ruzie was ontstaan tussen twee groepen jongeren in een uitgaanscentrum. Toen de drie aangevers van 20 (2x) en 21 jaar uit Ouderkerk aan den IJssel naar buiten gingen werden zij gevolgd door de geweldplegers. Zij werden vervolgens op het Raadhuisplein door de groep jongens geschopt en geslagen. De mannen zijn na de vechtpartij naar de huisartsenpost gegaan om de wonden te laten verzorgen. De aanleiding van de mishandeling is nog niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld die zich ook richt op het achterhalen van de identiteit van de verdachten.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --