Gemeente Eindhoven

Verkeersmaatregelen

Parkeerverbod
Burgemeester en wethouders hebben op 18 de-cember 2006 besloten de volgende verkeersmaatregel te nemen:
⢠het instellen van een parkeerverbod voor de eerste 30 meter (gezien vanuit de Elzentlaan) aan de zuidzijde van de Tollenslaan, door middel van het aanbrengen van een doorgetrokken gele streep. Het verkeersbesluit, inclusief tekening, ligt vanaf heden gedurende zes weken ter inzage in het gebouw van de Technische Diensten (4e etage), adres en openingstijden zie colofon.
Belanghebbenden kunnen, tot uiterlijk zes weken na heden, tegen dit besluit schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:
⢠de naam en het adres van de indiener,
⢠de dagtekening,
⢠een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, ⢠de gronden van het bezwaar.
Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Wel kan binnen dezelfde termijn een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te âs-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA âs-Hertogenbosch. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te voldoen aan dezelfde eisen die gelden voor een bezwaarschrift.

---

Bestemmingsplannen

Actualisatie
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 november 2006 besloten het ontwerp-bestemmingsplan âTongelre buiten de Ring 2005â vrij te geven voor de procedure tot vaststelling door de gemeenteraad. Het ontwerp-bestemmingsplan âTongelre buiten de Ring 2005â ligt vanaf 4 januari 2007 t/m 14 februari 2007 ter inzage op de volgende locaties:
⢠KlantenContactCentrum van het Stadskantoor;
⢠sector Bouw- en Woningtoezicht van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, in het gebouw van de Technische Diensten (4e etage).
Adressen en openingstijden zie colofon.
Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een digitale versie van het ontwerp van dit bestemmingsplan te raadplegen via de website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl. In het kader van de inhaalslag actualisatie bestemmingsplannen is het bestemmingsplan âTongelre buiten de Ring 2005â in procedure gebracht. Het bestemmingsplan âTongelre buiten de Ring 2005â beoogt een juridisch kader neer te leggen voor het verlenen van medewerking aan gewenste ruimtelijke ontwikkelingen (passend binnen het gemeentelijk beleid) en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Het bestemmingsplan legt de bestaande stedenbouwkundige structuur en functies van het gebied vast. Het actuele vastgestelde beleid is in het bestemmingsplan verwerkt en de voorschriften met concrete bouw- en gebruiksbepalingen zijn naar de huidige stand van de jurisprudentie opgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet slechts op enkele locaties in enkele nieuwe ontwikkelingen. Voor het overige heeft het plan overwegend een conserverend karakter.
Gedurende genoemde termijn kan eenieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (t.a.v. âTaskforce actualisatie bestemmingsplannenâ), Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven. Ingeval men zijn zienswijze mondeling kenbaar wil maken, dan dient men daartoe vóór 14 februari 2007 telefonisch een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefonisch te bereiken onder nummer 238 64 19.
---

Kapvergunningen

De wijkraad Vaartbroek-Heesterakker-Bokt maakt bekend, dat voor het rooien van onderstaande bomen een vergunning is verleend:

Stadsdeel Woensel-Noord
⢠45 Bomen in het Amandelpark i.v.m. renovatie en herinrichting van het park en t.b.v. behoud van de overige bomen; ⢠twee bomen in de achtertuin, behorende bij het pand Pippelingstraat 53 wegens overlast voor omwonenden en de omvang van de bomen. Verzenddatum vergunningen: 21 december 2006.
De vergunningen liggen vanaf heden, gedurende zes weken, ter inzage in het KlantenContactCentrum van het Stadskantoor, adres en openingstijden zie colofon.
Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na de dag volgend op de verzenddatum van de betreffende vergunning, een gemotiveerd bezwaar indienen bij de wijkraad Vaartbroek-Heesterakker-Bokt, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven.

---

Openbare vergadering

De commissies Jeugd en Gezin, Onderwijs, Sport en Cultuur, Bestuurlijke en Economische Zaken en Mobiliteit, Milieu, Vastgoed en Participatie komen op 9 januari 2007 bijeen voor een openbare vergadering, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 17.00 uur. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:
⢠voorstel inzake kaders cameratoezicht;
⢠voorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2005 in verband met cameratoezicht (Wet cameratoezicht op openbare plaatsen).

---

Colofon

Dit is een officiële publicatie van het gemeentebestuur van Eindhoven.
De openbare notaâs, besluiten, tekeningen e.d. die betrekking hebben op de vermelde onderwerpen, liggen ter lezing in het gemeentelijk KlantenContactCentrum. In sommige gevallen liggen de stukken ook ter inzage bij een gemeentelijke dienst (zoals vermeld in de desbetreffende rubriek).
Het KlantenContactCentrum bevindt zich in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10. U kunt er terecht voor algemene informatie, vragen en meldingen over het onderhoud, de veiligheid en leefbaarheid van de stadsdelen. U bent er welkom op maandag van 9.00-17.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur.
De dienst Algemene en Publiekszaken bevindt zich eveneens in het Stadskantoor. Bij deze dienst bent u welkom op maandag van 9.00-19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur. De diverse sectoren van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer zijn gehuisvest in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1. Deze dienst is voor het publiek geopend op werkdagen van 9.00-16.00 uur.
De SRE Milieudienst is gehuisvest aan de Keizer Karel V Singel 8. U bent er welkom van 9.00-17.00 uur.
Het Informatiecentrum Meerhoven is gevestigd aan Zandkasteel 43. U bent er welkom van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-18.00 uur en zondag van 11.00-16.00 uur.
De Stadsdeelbus, het mobiel informatiecentrum van de stadsdeelteams, staat op de volgende tijdstippen in de stadsdelen: ⢠dinsdag 10-12 uur Woensel-Zuid, hoek Woenselse Markt/Van Brakelstraat;
⢠dinsdag 13-15 uur Stratum, winkelgebied Roostenlaan; ⢠woensdag 10-12 uur Woensel-Noord, weekmarkt Winkelcentrum Woensel; ⢠woensdag 13-15 uur Gestel, weekmarkt Kastelenplein; ⢠donderdag 10-12 uur Tongelre, weekmarkt Generaal Bothalaan; ⢠donderdag 13-15 uur Strijp, weekmarkt Trudoplein.

Telefoonnummers:
⢠KlantenContactCentrum, 238 60 00
⢠Informatiebalie sector Bouw- en Woningtoezicht 238 64 46 ⢠Tekstbeeld-telefoon voor doven en slechthorenden 238 49 90 ⢠Milieuklachtencentrale voor vragen en klachten over milieuzaken 259 45 00
⢠Informatiecentrum Meerhoven, algemene informatie 234 80 40 ⢠Redactie Eindhoven Dichterbij 238 24 41

Eindhoven, 3 januari 2007.

---