Gemeente Oisterwijk

aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij 28-12-2006
Bekendmaking aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij

Op 1 januari 2007 is de nieuwe Wet geurhinder en veehouderij in werking getreden. Deze wet bevat standaardnormen voor de toegestane geurbelasting van veehouderijen op gevoelige objecten (bijvoorbeeld woningen). Van deze standaardnormen mogen gemeenten afwijken en andere normen hanteren (binnen een in de wet vastgelegde bandbreedte). De afwijkende normen moeten in een gemeentelijke verordening worden vastgelegd.

De raad van de gemeente Oisterwijk laat aan de hand van een gebiedsvisie onderzoeken of een noodzaak bestaat voor het hanteren van andere waarden en afstanden voor de geurbelasting. Deze normen zullen vervolgens in een verordening worden vastgelegd.

Aanhouding aanvragen milieuvergunning

Voorkomen moet worden dat veehouderijen gedurende de voorbereiding van de gebiedsvisie en de verordening potentiële
ontwikkelingsmogelijkheden op ongewenste locaties gaan benutten. Daarom heeft de raad besloten op grond van artikel 7 van de Wet geurhinder en veehouderij een aanhoudingsbesluit te nemen. Dit besluit geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente en treedt in werking op 4 januari 2007. Vanaf deze datum worden aanvragen voor een milieuvergunning door veehouderijen aangehouden.

Uitzondering

Een aanvraag om milieuvergunning voor het oprichten of veranderen van een veehouderij die voldoet aan het stand still principe (geen toename van emissie uitgedrukt in mves of odour units, geen afname van afstanden ten opzichte van geurgevoelige objecten) wordt niet aagehouden.

Werkingsduur aanhoudingsbesluit

Het aanhoudingsbesluit bevriest de vergunningverlening aan veehouderijen voor een periode van maximaal één jaar. Het besluit vervalt zodra de verordening voor het hanteren van andere waarden voor de geurbelasting door de gemeenteraad is vastgesteld en in werking getreden. Ook kan het besluit eerder worden ingetrokken als blijkt dat er geen noodzaak is voor het hanteren van andere normen voor (delen van) de gemeente.

Inzage

Het aanhoudingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 4 februari 2007 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentekantoor aan De Lind 44 te Oisterwijk.

De stukken kunnen elke werkdag van 8.30 uur tot 13.00 uur, op woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur worden ingezien en buiten kantooruren na telefonische afspraak met de afdeling Publiekszaken.

Rechtsbescherming

Tegen het besluit kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon