Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemse fietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 3-1-2007 10:29:28

Arnhem - Een 22-jarige Arnhemse fietser is dinsdagmiddag gewond geraakt (aan hoofd en been) in zijn woonplaats. Dit gebeurde door een aanrijding met een auto, welke bestuurd werd door een 56-jarige Duivenaar. De Duivenaar reed over de Kronenburgsingel, komende uit de richting van de Groningensingel. Op de kruising met de Kronenburgdijk ging het mis. De Duivenaar gaf geen voorrang aan de voor hem van links komende Arnhemse fietser, waarna er een botsing plaatsvond. De fietser raakte hierbij gewond; voor zover bekend is hij niet opgenomen in een ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

Publicatiedatum: 3-1-2007 10:29:02

Arnhem - Een 58-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Hanzestraat in Arnhem. Hij wordt er van verdacht zes dvds te hebben weggenomen. Winkelpersoneel heeft de man aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie.
In dezelfde winkel werd die middag een 29-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij zou parfum hebben weggenomen.
s Middags zijn twee inwoners van Luttelgeest (14 en 13 jaar oud) en een 13-jarige Arnhemmer aangehouden. Dit gebeurde in een winkel aan het Velperplein in Arnhem. De drie zouden geprobeerd hebben een dvd mee te nemen, zonder deze af te rekenen.
Een 20-jarige man (woonadres is nog onbekend) werd dinsdagmorgen aangehouden in een winkel aan de Spijkerlaan in Arnhem. Hij zou twee haringfilets en een pakje sigaretten hebben weggenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietsers bekeurd

Publicatiedatum: 3-1-2007 10:28:40

Dieren/Rheden - Sinds 1 januari moeten bromfietsen een kenteken hebben. Dinsdagmiddag hebben een 28-jarige Doesburger en een 18-jarige Rhedenaar een proces-verbaal gekregen, omdat zij op bromfietsen reden waarop geen kenteken maar nog een verzekeringsplaatje prijkte. De Doesburger kreeg zijn proces-verbaal op de Harderwijkerweg in Dieren; de Rhedenaar kreeg deze op de Arnhemsestraatweg in zijn woonplaats.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van bekrassen auto

Publicatiedatum: 3-1-2007 10:28:17

Arnhem - Een 57-jarige Arnhemmer is dinsdagavond nabij zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling. Eerder die avond zou hij een auto - die geparkeerd stond op het Gamerslagplein in Arnhem - hebben bekrast. Hierna stapte de man in een wagen en reed weg. Dit alles was gezien. Getuigen gaven een signalement door en ook het kenteken van de auto waarin de man was vertrokken, was bekend. Toen agenten bij het adres van de tenaamgestelde waren, kwam de Arnhemmer er net aangereden. Hij werd aangehouden. Het is nog onduidelijk waarom de vernieling werd gepleegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Invordering rijbewijs

Publicatiedatum: 3-1-2007 10:27:57

Arnhem - Het rijbewijs van een 44-jarige Arnhemse automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag ingevorderd. De man werd gecontroleerd op de Trans in zijn woonplaats. De ademtest wees uit dat hij onder invloed verkeerde (ongeveer 1,36 promille). Hierop werd de Arnhemmer aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd. In het verleden is deze man al eens betrapt op rijden onder invloed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Gewonde man aangehouden na weigeren hulp

Publicatiedatum: 3-1-2007 10:34:29

Overbetuwe - Een gewonde 70-jarige inwoner van de gemeente Overbetuwe is dinsdagavond aangehouden, nadat hij hulp in een levensbedreigende situatie weigerde. Die avond kwam er bij de politie een melding binnen van een man die in de genoemde gemeente op zijn gezicht was gevallen. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man zittend aan. Hij bleek gewond te zijn in zijn gezicht. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol, zou de hulpverleners hebben uitgescholden en weigerde elke hulp. Ambulancepersoneel kreeg toestemming om het gezicht van de man schoon te maken, maar daarna wilde de man niets meer. Besloten werd om de man naar zijn dichtbij gelegen huis te laten gaan. Lopen bleek niet te lukken, want de man viel weer op zijn gezicht. De man zou bloedverdunners hebben gebruikt, waardoor - in combinatie met alcoholgebruik - er een kans was dat de man kon doodbloeden. Aangezien hij geen hulp wilde, werd hij aangehouden. De man bleef weigeren mee te werken, waardoor hij geboeid moest worden en in een ambulance werd gezet. Vervolgens is hij naar het Rijnstate ziekenhuis gebracht, alwaar hij medische hulp kreeg. Hij is ter observatie in het Arnhemse ziekenhuis gebleven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten van vernieling aangehouden

Publicatiedatum: 3-1-2007 10:27:35

Elst - Twee 20-jarige mannen (woonachtig in Elst en Valburg) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden. Die nacht kwam er een melding binnen van een vernieling van een taxi in Nijmegen. De vernielers zouden in de richting van Elst zijn weggereden. Van hun auto was een signalement bekend. Op de Aamsestraat in Elst kwamen agenten de auto tegen. In de wagen zaten drie personen, het trio werd aangehouden. Toen bleek dat het enkel om de Elstenaar en de Valburger ging, werd de derde persoon in vrijheid gesteld. Het is nog onduidelijk waarom de vernieling aan de taxi werd gepleegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053