KNWV

Nieuwsbericht Surfen

3-1-2007

Eerste dag EK windsurfen jeugd

De Nederlandse afvaardiging voor het Windsurf EK jeugd, op de Bic Techno eenheidsklasse, was er op de eerste wedstrijddag helemaal klaar voor! Al eerder berichten we hier over het team en de voorbereiding en gister was dan de eerste wedstrijddag.

Waar de wedstrijdbaan voor de Techno293 fleet in een windwak leek te liggen, heeft de RS:X fleet vandaag in een matig briesje twee races gevaren.

De dag begon zeer veel belovend met een stevige bak wind, gemiddeld 18 knopen en uitschieters tot 24 knopen. De adrenaline gierde door de lichamen van de deelnemers, iedereen had er zin om na vier dagen trainen in minimale omstandigheden een paar spetterende races te varen voor het enthousiaste publiek.

Rond het moment van de eerste start zakte wind steeds verder in, eenmaal bij de startlijn gearriveerd was er van de wind in de ochtend nog maar een schamele 4 à 5 knopen over. De uitstelvlag werd gehesen waarna de deelnemers voor enkele uren op het water werden gehouden, wachtend op wind. Rond half vier werd AP over A gehesen en konden de

Vandaag is de eerst mogelijke start vervroegd naar 10.00u, om te kunnen profiteren van de dagelijkse ochtendbries in de baai van Cadiz.