Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 03-01-2007

Poging woninginbraak

IJSSELSTEIN Liggend achter een hegje, zijn twee mannen uit Almere en Woerden aangehouden na een melding van een verdachte situatie.

Een getuige belde woensdag 3 januari omstreeks 02.25 uur de politie omdat hij zag dat twee mannen in tuinen aan de Boomgaard aan het lopen waren. Ze waren aan deuren van woningen aan het voelen. De politie zocht in de omgeving naar de mannen en vond ze in een tuin aan de Amerikalaan. Ze waren waarschijnlijk achter een hegje gaan liggen om aan het zicht van de agenten te ontsnappen. De mannen van 30 en 32 jaar, zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ze hadden inbrekerswerktuig op zak en zijn ingesloten.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Een 56-jarige automobilist uit IJsselstein is dinsdagavond aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 19.25 uur gecontroleerd bij zijn woning, nadat surveillerende agenten van het KLPD de man op de Rijksweg A2 opvallend hadden zien rijden en het niet vertrouwden. Via het kenteken werd de vermoedelijke route van de man bepaald en troffen agenten van de Politie Utrecht hem aan bij zijn woning in IJsselstein. Hij moest blazen en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 555 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vuurwerk

NIEUWEGEIN - Op de Cornetsingel zijn dinsdag drie jongens aangehouden omdat zij vuurwerk afstaken. De jongens uit Nieuwegein, van 12 en 13 jaar oud, werden betrapt door surveillerende agenten en zetten het op een rennen. Onderweg probeerden ze hun tas met vuurwerk nog kwijt te raken, maar ze werden toch aangehouden en moesten het vuurwerk inleveren. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld en waarschijnlijk moeten de jongens naar Bureau Halt.

Heling

HOUTEN De rechtmatige eigenaar van een bromfiets heeft dinsdag zijn eigen gestolen voertuig herkend en de politie ingeschakeld.

De 33-jarige man uit Houten zag zijn eigendom op het Onderdoor staan en belde de politie. Agenten controleerden het framenummer en het bleek dat de bromfiets inderdaad als gesignaleerd te boek stond. De nieuwe eigenaar, een 17-jarige jongen uit Houten, is aangehouden op verdenking van heling. De zaak is in onderzoek.

Aangehouden voor openlijk geweld

NIEUWEGEIN - Vier inwoners van Nieuwegein (leeftijden tussen de 17 en 20 jaar) zijn nieuwjaarsdag omstreeks 05.35 uur aangehouden. De vier worden verdacht van openlijk geweld tegen goederen.

Na een melding dat jongeren vernielingen zouden plegen aan een school aan de Kanstanjestraat ging de politie op onderzoek uit en benaderde de school van diverse kanten om de mogelijke verdachten in te kunnen sluiten. De politie zag inderdaad een groepje jongeren in de omgeving van de school, maar bij het zien van de politieauto zetten de vier het op een rennen. Zij vluchtten richting het Noorderpad. Daar konden de vier in hun kraag worden gegrepen. Van de school bleken twee ruiten vernield te zijn. De vier zitten nog vast en zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aangehouden voor diefstal auto

IJSSELSTEIN - Twee jongens uit IJsselstein, van 16 en 17 jaar, zijn nieuwjaarsdag omstreeks 05.45 uur aangehouden op verdenking van (poging tot ) diefstal/inbraak in een personenauto.

De politie kreeg een melding van een mogelijke inbraak in een die stond op de parkeerplaats van de Kasteellaan. Op basis van het doorgegeven signalement konden direct twee verdachten worden aangehouden. Na ingesteld onderzoek werd op dinsdag 2 januari omstreeks 11.00 een derde verdachte voor hetzelfde feit aangehouden. Dat betrof een 19-jarige inwoner eveneens afkomstig uit IJsselstein. Na afronding van het onderzoek en het opmaken van een proces-verbaal werden de drie in de loop van dinsdagmiddag 2 januari in vrijheid gesteld.

Aangehouden voor autodiefstal

IJSSELSTEIN - Een 25-jarige man uit IJsselstein is op oudejaarsdag door de Rotterdamse politie aangehouden op verdenking van diefstal in IJsselstein van een auto.

De man werd aangetroffen in een personenauto die op 19 december 2006 was gestolen vanaf de Bangkoksingel in IJsselstein. De IJsselsteiner kon pas na een achtervolging worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en was bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat deel van het onderzoek wordt verder afgehandeld door de politie Rotterdam. De politie van het district Lekstroom verrichtte het onderzoek naar de diefstal van de auto. Na afronding van het onderzoek en het opmaken van een proces-verbaal werd de IJsselsteiner op dinsdag 2 januari aan het eind van de middag in vrijheid gesteld.