Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 03-01-2007

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Universiteitsweg heeft het team Verkeershandhaving van de Politie Utrecht dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Van 15.00 tot 16.00 uur werd de snelheid van 240 voertuigen gemeten. 52 Bestuurders reden sneller dan de toegestane limiet van 50 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.

Onder invloed

UTRECHT Een 23-jarige automobilist uit Utrecht is dinsdag 2 januari om 23.30 uur aangehouden voor rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen de man op de Beneluxlaan rijden. Hij reed met behoorlijke snelheid richting de Graadt van Roggenweg en reed twee keer door rood. Op het Westplein zetten de agenten de man aan de kant van de weg en namen een blaastest af. De Utrechter had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 535 ug/l in zijn lichaam had. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft twee bekeuringen gekregen voor het door rood rijden en rijden met een ongeldig rijbewijs.

Verkeersongeval

UTRECHT Op de Nachtegaalstraat heeft dinsdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een streekbus en een fietser.

Omstreeks 18.05 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising Nachtegaalstraat Nobelstraat een aanrijding had plaatsgevonden. Agenten gingen ter plaatse en zagen een fietser aan de voorzijde onder de bus liggen. Zij verleenden eerste hulp en wachtten de komst van ambulancepersoneel af, die de 57-jarige man uit Utrecht zwaar gewond naar het UMC vervoerden. De Verkeerspolitie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Vermoedelijk heeft de fietser het rode verkeerslicht genegeerd.

Man aangehouden na mishandeling

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht is dinsdag aangehouden nadat hij geweld had gebruikt tegen een winkelmedewerker.

De politie kreeg omstreeks 15.50 uur een melding van een conflict in een winkel aan het Vredenburg. Het bleek dat de medewerker en klant onenigheid hadden over een reparatie. De 19-jarige man gaf de medewerker uit frustratie een duw of klap. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De zaak is in onderzoek.