Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 03-01-2007

Ruiten vernielers aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden vier jongeren aangehouden na een vernieling van een ruit. Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie de melding dat een viertal een ruit had vernield van een winkel aan de Laan van Emiclaer. De politie ging ter plaatse en kon het viertal van 12 tot 14 jaar uit Amersfoort, aanhouden en meenemen naar het bureau. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bedreigen ex

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een bedreiger aangehouden. Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een 25-jarige man uit Amersfoort zijn ex-vriendin had bedreigd en daarbij was een vuurwapen gezien. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar deze man. Op Westsingel werd de man aangetroffen in zijn auto. Bij de man en in de auto werd geen vuurwapen aangetroffen maar hij werd wel aangehouden voor de bedreiging. Een 29-jarige bekende van de 25-jarige man uit bemoeide zich met de aanhouding en wilde niet weggaan op aandringen van de agenten. De man bleef zo vervelend dat er peperspray aan te pas moest komen om hen tot bedaren te brengen. Ook hij werd aangehouden. De Amersfoorters zijn ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt getuigen aanranding

AMERSFOORT - Op dinsdag 2 januari tussen 17.00 uur en 17.30 uur is op het fietspad op de Hogeweg ter hoogte van het Chauffeurscafé een 13-jarig meisje aangerand.

Het Amersfoortse meisje reed op haar fiets omstreeks 17.15 uur vanuit Hoevelaken over het fietspad van de Hogeweg richting Amersfoort. Heel kort achter haar reed een haar onbekende man op een fiets. Toen beiden stopten bij de verkeerslichten tegenover het Chauffeurscafé greep de man haar plotseling van achteren beet bij haar lichaam. Het meisje heeft zich vervolgens los kunnen rukken, hem een duw kunnen geven, gevolgd door een scheldkanonnade. Gevolg was dat de man er op de fiets vandoor ging richting Hoevelaken.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:

Blanke man tussen de 35-40 jaar oud, korter dan 1,78 meter, tenger postuur, kort bruin krullen haar, gekleed in een spijkerbroek en een groene jas tot op de heupen, fietsend op een herenfiets met handremmen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanranding. Mogelijk heeft iemand wat gezien, aangezien het op dat moment erg druk was op de Hogeweg. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid, telefoon 0900 - 8844.