Gemeente Teylingen

Sassenheimse molen

Gemeente sponsort voorstellingen in Sassenheimse molen

03 januari 2007

PERSBERICHT 22 december 2006 - Met een éénmalige subsidie van 625 euro sponsort de gemeente Teylingen de Stichting Vertellus bij het organiseren van voorstellingen in de Sassenheimse molen De Speelman. Deze stichting, die theaterproducties maakt, gaat in 2007 zeven voorstellingen spelen van `De Meester van de Zwarte Molen'.

2007 is het jaar van de molen. De Stichting Vertellus gaat daarom in molen De Speelman in Sassenheim zeven voorstellingen geven van `De Meester van de Zwarte Molen'. Ook de Stichting De Molen van Sassenheim, die de molen in Sassenheim beheert, zal activiteiten ontwikkelen in het kader van dit molenjaar.

De Stichting Vertellus ontwikkelt, produceert en speelt theaterproducties waar verhalen van vroeger omgezet worden naar het hier en nu, gebruik makend van de nieuwste technieken. In drie dagen worden zeven voorstellingen gegeven; vijf voor kinderen en twee voor volwassenen. Rond de voorstellingen worden educatieve activiteiten ontwikkeld. Naar verwachting zullen de voorstellingen omstreeks mei/juni 2007 plaatsvinden.

Voor dit project werkt de stichting samen met de basisscholen in Teylingen, stichting De Hollandsche Molen, stichting Annus en de vrijwilligers van de molen De Speelman in Sassenheim.

Gemeentewinkel