Gemeente Teylingen


Kiosk Tengnagel definitief weg

03 januari 2007

PERSBERICHT 22 december 2006 - De kiosk op de Tengnagel in Warmond verdwijnt definitief. De kosten om het gebouwtje tijdens het winterseizoen elders op te slaan, zijn zo hoog dat de opbrengst uit de verhuur dit niet kan dekken.

De toenmalige gemeente Warmond had het gebouwtje daarom al enkele jaren ter plekke laten overwinteren. Dit is in strijd met de voorwaarden die de grondeigenaar, de provincie Zuid-Holland, heeft gesteld. Burgemeester en wethouders van Teylingen hebben daarom besloten dat de kiosk nu definitief weg moet.

Met het verdwijnen van de kiosk komt een einde aan de horecaservice langs de wandelroute om 't Joppe. Maar er verdwijnt ook een gebouwtje dat recent nog een vierde plaats wist te scoren op de Nova-hitlijst van `lelijkste plekken van Nederland'. De gemeente constateert dan ook droogjes: "Geconcludeerd kan worden dat op basis van het uiterlijk er weinig protesten zullen komen als de kiosk niet zou terugkeren".

Burgemeester en Wethouders hebben in hun besluit ook laten meewegen dat door het verleggen van de route van de pont over de Zijl het aantal passanten over de Tengnagel sterk af neemt. Het weghalen van de kiosk kost de gemeente bijna tweeduizend euro. Dat verwijderen kan alleen via het water omdat de route er naar toe niet geschikt is voor zwaar transport.

Gemeentewinkel